Siegfried Mureşan: Demiterea Guvernului Maia Sandu, o frână pusă parcursului european al Moldovei

Reformele începute de Guvernul Sandu - precum combaterea corupţiei, întărirea statului de drept, a sistemului bancar, atragerea de investitori şi modernizarea infrastructurii - trebuie continuate de proeuropenii de la Chişinău, afirmă Mureşan.
Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Epoch Times România)

Europarlamentarul român Siegfried Mureşan susţine că moţiunea de cenzură adoptată de Parlamentul Republicii Moldova împotriva Guvernului Maia Sandu este o frână pusă parcursului european al Moldovei.

„Guvernul Sandu a demonstrat că poate fi un partener de dialog credibil pentru liderii europeni. Toţi partenerii europeni au salutat progresele realizate în aceste luni de mandat de prim-ministrul Maia Sandu şi miniştrii săi. Demiterea actualului guvern nu va aduce niciun lucru bun cetăţenilor Republicii Moldova”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputatul notează că oamenii au nevoie de acele reforme care îmbunătăţesc funcţionarea statului şi aduc bunăstare cetăţenilor Republicii Moldova: combaterea corupţiei, întărirea statului de drept, întărirea sistemului bancar, atragerea de investitori şi modernizarea infrastructurii. „Sunt reforme începute de Guvernul Maia Sandu şi care trebuie continuate.”

În concluzie, Siegfried Mureşan a făcut apel la oamenii politici proeuropeni de la Chişinău să găsească rapid o soluţie politică din care să rezulte un guvern care să continue parcursul european al Republicii Moldova.