Shen Yun este o "Performanţă Fabuloasă", afirmă o fostă dansatoare de pe Broadway

Susan Nikirk împreuna cu soţul ei, Gerald, şi fiica adoptată, Autumn, la Palace Theater din Waterbury, Connecticut, luni seara.
Susan Nikirk împreuna cu soţul ei, Gerald, şi fiica adoptată, Autumn, la Palace Theater din Waterbury, Connecticut, luni seara. (Helena Zhu / The Epoch Times)

Waterbury, Connecticut - Shen Yun Performing Arts a adus 5.000 de ani de cultură chineză la Palace Theater (Teatrul Palatului) din Waterbury, Connecticut în seara zilei de luni, primind ovaţii în picioare, cortina ridicăndu-se de mai multe ori.

Printre cei aflaţi în public a fost şi Susan Nikirk, dansatoare profesionistă care a jucat în spectacole de pe Broadway şi de televiziune. Ea a acompaniat trupa Beatles ca dansatoare în anii 1960, şi mai târziu a devenit campioană de bal teatral şi coreografă. Ea a venit la spectacolul Shen Yun împreună cu soţul ei, Gerald, şi fiica sa, Autumn, adoptată din China.

Dna Nikirk a numit spectacolul o "performanţă fabuloasă," şi remarcând utilizarea extensivă de recuzită a artiştilor interpreţi, a arătat că: "Nu ştiu dacă oamenii înţeleg cât de greu este ceea ce fac ei cu eşarfe şi cu toate elementele pe care le folosesc".

În încercarea lor de a revigora tradiţiile străvechi şi cultura din China, artiştii Shen Yun utilizează dansul clasic chinez ca mijloc principal de exprimare. Forma în sine datează de mii de ani, devenind un "sistem complet de dans încorporând principiile tradiţionale estetice", care necesită o practică diligentă pentru a-i stăpâni mişcările, afirmă site-ul companiei.

Unele dintre elementele de recuzită includ evantaie colorate, eşarfe, o măturică daoistă, arme chinezeşti şi tobe. Compania spune că recuzita adaugă la dansuri "o scânteie suplimentară plină de viaţă, care formează imagini uimitor de frumoase şi splendoare pe scenă."

Doamna Nikirk a rămas cu o adâncă apreciere pentru tehnica dansatorilor: "Chiar am apreciat-o - ştiu cât de greu este. Este o plăcere şi o binecuvântare să fii aici ".

"[Ei] au o mulţime de trăiri şi ele vin din inima lor. Şi cred că atunci când ceva vine din inimă, aceasta poate însemna mult mai mult pentru oameni. "

Dl Nikirk, care este fondatorul Nikirk Ministries a numit Shen Yun "un spectacol minunat."

"Cultura este imensă. Au fost într-adevăr minunaţi. Am să-l văd din nou data viitoare", a afirmat domnul Nikirk. El a menţionat că Shen Yun aduce "pace interioară", iar artiştii interpreţi ai spectacolului "sunt călăuziţi de lucrurile în care cred."

"Şi este minunat să fie în măsură să prezinte asta în America, pentru a înţelege ce se întâmplă cu adevărat", a adăugat Nikirk.

Reportaj realizat de NTD Television şi Jack Phillips.

***

Shen Yun are trei trupe care susţin turnee în întreaga lume. Compania internaţională Shen Yun Performing Arts va susţine spectacole la Palace Theater între 26 şi 30 decembrie. Pentru mai multe informaţii despre spectacolele Shen Yun Performing Arts, vă rugăm vizitaţi: shenyunperformingarts.org

Ziarul The Epoch Times este mândru să fie sponsor al Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură