Shen Yun deasupra aşteptărilor publicului din Toledo

Jim Moody la spectacolul trupei Shen Yun Performing Arts în Stranahan Theaterdin Toledo, USA. (Prin bunăvoinţa NTD TV)
Epoch Times România
21.03.2012

TOLEDO, Ohio – “Am venit cu aşteptări foarte mari şi spectacolul le-a depăşit”, a menţionat Jim Moody în timpul pauzei spectacolului matinal al companiei Shen Yun Performing Arts ce a avut loc la Teatrul Stranahan din Toledo pe data de 18 martie. “Este dincolo de orice mi-aş fi putut imagina. De abia aştept să înceapă a doua parte!”

“Găsesc spectacolul plin de inspiraţie, incredibil”, ne spune dl. Moody, deţinătorul unei companii de imobiliare. El a cumpărat biletele la spectacol cu un an înainte: “Am dat o mie de dolari pe bilete şi mi-am adus copiii şi părinţii care au condus peste 300 de km ca să vadă spectacolul astăzi.”

Investiţia a meritat fiecare bănuţ. El l-a auzit pe tatăl său spunând în timpul spectacolului că nu a mai auzit şi văzut vreodată ceva asemănător. “Sunt foarte mulţumit. Acesta este genul de spectacol pe care toată lumea ar trebui sa îl vadă pentru că face cunoscută cultura chineză” a afirmat dl. Moody.

Potrivit website-ului spectacolului, fiind compania numărul unu în lume în materie de dans clasic chinezesc, Shen Yun dă graţie scenei, prezentând povestea unor personaje mult îndrăgite, legende şi istorioare virtuoase petrecute în timpul dinastiilor Chinei.

„Simetria şi coregrafia toboşarilor a fost ceva incredibil. Inima mi-a bătut cu putere încă de la primul sunet”, a afirmat dl Moody. „Frumuseţea absolută care vine cu fiecare dans, fiecare mişcare. Cum să nu te simţi inspirat de graţia absolută a acestui spectacol”.

După cum explică website-ul său, Shen Yun prezintă 5000 de ani de cultură tradiţională chineză de inspiraţie divină care a fost aproape distrusă de cei peste 60 de ani de conducere a Partidului Comunist Chinez, în special în timpul Revoluţiei Culturale.

Dl. Moody a arătat că dânsul a realizat că prin intermediul mass-mediei „nu ajungi să apreciezi măiestria pe care... o experimentezi aici, care are legătură cu adevărat cu moştenirea chinezească şi cu chinezii.”

“Cred că dacă fiecare ar vedea acest spectacol, relaţiile dintre ţările noastre ar fi mai bune.” El a arătat că este “acel gen de artă şi de demonstrare a relaţiilor umane care ne face pe toţi parte a rasei umane; ne face pe toţi să fim mai buni vecini.”

***

Shen Yun Performing Arts cu sediul în New York oferă reprezentaţii în întreaga lume, având misiunea de a reînvia cultura tradiţională chineză. Shen Yun Performing Arts va susţine spectacole la Overture Center for the Arts din Madison, Wisconsin, în zilele de 4 şi 5 aprilie.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi shenyunperformingarts.org.

The Epoch Times este onorat să fie sponsor al Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor