Shen Yun Chinese Spectacular la Bucuresti: muzica, balet, costume si coregrafie de inalta clasa!

Publicul a fost foarte impresionat de spectacolul de inalta clasa oferit de Compania de artisti Divine Perforing Arts, luni seara la Teatrul National din Bucuresti.
Publicul a fost foarte impresionat de spectacolul de inalta clasa oferit de Compania de artisti Divine Perforing Arts, luni seara la Teatrul National din Bucuresti. (Jan Jekielek / The Epoch Times)

Sala Mare a Teatrului National gazduieste timp de doua zile spectacolele Companiei de Artisti Divine Performing Arts din New York.

Premiera a avut loc aseara, la ore 19:00, cand sala de spectacole a fost plina. Publicul a ramas placut impresionat. Costumele, muzica, baletul, efectele de sunet si lumini — totul a fost de inalta clasa si au fost rasplatite cu indelungi aplauze.

Am fost interesati sa aflam opiniile spectatorilor.

Domnul Catalin Darasteanu, din Bucuresti, de profesie economist, povesteste ca a sosit la spectacol la invitatia unei prietene, colege de serviciu, ca o idee pentru a petrece o seara de inceput de saptamana intr-un mod mai relaxant.

Intrebat cum percepe momentul cultural, dl.Darasteanu s-a declarat placut impresionat, chiar daca, spune dansul, nu este prea familiarizat cu cultura chineza. L-au atras in special costumele, dansurile clasice: dansul mongolez despre ceai, tobosarii...etc.

Cat priveste menirea spectacolului de a renaste cultura traditionala chineza, dl.Darasteanu considera aceasta ca fiind “evident, un lucru binevenit”.

Dl. Narcis Dragomir din Bucuresti este avocat si a venit la spectacol alaturi de sotia sa, viitoare mamica. Au sosit la spectacol atrasi de afisul de prezentare dar si de cultura si bogatia obiceiurilor si traditiilor unei tari cum este China.

Intrebat ce l-a impresionat cel mai mult din intregul spectacol, dl. Dragomir ne-a raspuns:

“Cel mai mult ne-au impresionat dansul tobelor si cel al evantaielor.”

Despre mesajul spectacolului, dl. si dna Dragomir ne-au marturisit: “L-am primit foarte bine. Este cert ca l-am primit inlauntrul nostru.”

Dna Lida Scobici spune ca a cautat sa isi rezolve treburile astfel incat sa poata ajunge la spectacol si este extrem de incantata.

“Cunosc putin din cultura chineza si mi-a facut o deosebita placere sa vin in seara asta aici. Spectacolul a avut o tinuta de inalta clasa.

Mult rafinament, eleganta, cultivarea mintii, a spiritului...a fost, cum s-ar spune in engleza “speachless”. Va mai asteptam sa mai veniti.

Si despre Falun Gong stiam putin inainte...si chiar ma gandeam sa intru si eu pe internet undeva, unde am posibilitate si sa studiez, sau sa vad...sa aflu cate ceva despre acest lucru. Acum, in seara aceasta m-am decis: cat pot de repede sa caut cate ceva despre aceasta miscare spirituala…

Cat despre coregrafie - a fost de inalta clasa!” a mai adaugat dna Scobici, profesoara, din Bucuresti.

Un tanar spectator - David Francisc Farkas - elev, 10 ani, a venit la spectacol insotit de bunici. Dupa finalul spectacolului, in foaier, David ne-a declarat foarte incantat: “A fost cel mai frumos spectacol din viata mea. Mi-a placut enorm!”

In aceasta seara, Divine Performing Arts va sustine cel de-al doilea spectacol la Bucuresti, la Sala Mare a Teatrului National, urmand ca apoi sa se pregateasca de plecare catre urmatoarea escala: Allianz Teatro din Milano, Italia,

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură