Sezonul nou de vânătoare a început sâmbătă în Transnistria

. (ALFREDO ESTRELLA / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
12.08.2013

Sezonul nou de vânătoare a început sâmbătă în Transnistria, cu o săptămână mai devreme decât în Moldova. Potrivit unui ordin al ministrului tiraspolean al agriculturii şi resurselor naturale, Grigori Evstratiev, vânătoarea sportivă de prepeliţe, hulubi sălbatici şi găinuşe-de-baltă este permisă în perioada 10 august - 24 noiembrie 2013, scrie ”Infotag”.

Sezonul de vânătoare la păsările de apă şi de baltă va începe pe 21 septembrie şi va dura până la 26 ianuarie 2014. Vânătoarea este permisă în ocolurile cinegetice de acces general ale regiunii, pentru grupuri de vânători compuse din trei şi mai multe persoane, dar şi vânătoarea individuală cu câini.

Vânătoarea cu arme este permisă doar în zilele de sâmbătă şi duminică, iar fără arme, cu folosirea păsărilor - în zilele de joi şi de vineri. În ordin se precizează că în zilele specificate vânătoarea este permisă indiferent dacă acestea devin zile lucrătoare.

La efectuarea vânătorii sportive la toate tipurile de animale sălbatice este permis împuşcatul lupilor, al vulpilor, al câinilor-enot, al pisicilor vagaboande, câinilor vagabonzi fără rasă, a ciorilor sure, coţofenelor, iar în iazurile piscicole - al cormoranilor.

Prada zilnică a unii vânător nu va depăşi 30 de porumbei de stâncă, cinci porumbei guleraţi, trei gârliţe; şase raţe, 20 de prepeliţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor