Sever Voinescu: Speram ca Mihaela Popa să rămână în partid

Epoch Times România
19.04.2012

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, arată că regretă plecarea din partid a senatorului Mihaela Popa, şi afirmă că, deşi primise semnale în acest sens din partea unor colegi democrat-liberali, personal, nu se aştepta.

"Îmi pare foarte rău. (...) Speram să rămână în partid, personal nu mă aşteptam, dar trebuie să mărturisesc că au fost oameni cu mult mai multă experienţă şi poate cu mai multe informaţii în PDL care (...), imediat după plecarea domnului Frunzăverde, mi-au spus că (...), conform lucrurilor pe care ei le ştiu, doamna Popa ne va părăsi", a declarat joi Voinescu, într-o conferinţă de presă.

El s-a referit şi la fenomenul plecărilor din PDL, afirmând că la finalul "sezonului" se va şti foarte clar cine este în PDL şi cine în USL.

"Am înţeles că s-a deschis sezonul plecărilor, că sunt oameni care-şi văd viitorul politic personal într-un anumit fel. Nu-i poţi obliga, poţi doar comenta, cel mai adesea e cuminte să comentezi în interior şi nu neapărat public. (...) Cred că cei care aveau asemenea gânduri şi proiecte şi probabil deja antamaseră discuţii de genul acesta până acum, cred că au făcut-o deja. Probabil că o vor mai face câţiva, nu ştiu, dar sezonul acesta se apropie de sfârşit şi în final vom ştii foarte clar cine face parte din echipa PDL, cine face parte din echipa USL şi vom merge în alegeri", a precizat democrat-liberalul.

În opinia acestuia, chiar şi liderul PSD, Victor Ponta, simte "un sentiment de jenă" în legătură cu primirea în partid a celor care pleacă din PDL.

"Mă aştept ca acest sezon să se încheie curând pentru că am senzaţia că şi la USL începe să domine un sentiment de jenă în primirea acestor oameni. Am văzut nişte declaraţii ale domnului Ponta pe subiectul acesta, cred că şi domnia sa, oricât ar fi el de rece şi cinic, cred că şi domnia sa simte că totuşi e ceva în neregulă cu toate venirile astea către USL şi am văzut că încearcă să le descurajeze. Cei de la PNL par, însă, în continuare foarte veseli, ei probabil vor mai primi oameni", a susţinut Sever Voinescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor