Seria incendiilor nimicitoare continuă în Rusia. A ars depozitul celui mare retailer online, cunoscut ca "Amazonul Rusiei" [VIDEO]

Depozitul celui mai mare retailer din Rusia, în flăcări
Depozitul celui mai mare retailer din Rusia, în flăcări (Youtube - captură ecran)

Un incendiu uriaş scăpat de sub control a distrus, miercuri, un mare depozit de război al unui popular retailer rusesc în apropiere de Moscova.

"Cel puţin o persoană a fost ucisă şi 13 au fost rănite în urma unui incendiu uriaş izbucnit miercuri la un depozit situat la nord-vest de Moscova, deţinut de firma de comerţ electronic Ozon", a anunţat miercuri RIA, citând serviciile de urgenţă.

Zeci de pompieri s-au luptat să stingă incendiul folosind elicoptere şi 100 de tone de apă, în timp ce o mare coloană de fum întunecat se ridica de pe acoperişul depozitului, potrivit Reuters.

A urmat o intervenţie de urgenţă uriaşă în urma evacuării angajaţilor, având în vedere şi faptul că incendiul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 40.000 de metri pătraţi, potrivit oficialilor ruşi pentru situaţii de urgenţă.

Echipamente militare, inclusiv trei elicoptere, au fost desfăşurate pentru a ajuta aproximativ 150 de pompieri să lupte împotriva incendiului. Agenţia de stat RIA anunţă că o anchetă privind cauza incendiului este în curs de desfăşurare şi că se suspectează că acesta ar fi fost provocat.

Gigantul comerţului electronic Ozon a fost supranumit "Amazonul Rusiei" - fiind cel mai mare furnizor din regiune. Newsweek detaliază că "Ozon este cel mai vechi magazin online din Rusia şi a doua cea mai mare piaţă din ţară".

"Incidentul din Istra, situat la aproximativ 25 de mile de Moscova, este cel mai recent dintr-o serie de incendii misterioase raportate în Rusia de la începutul invaziei din Ucraina, pe 24 februarie", mai notează Newsweek.

De exemplu, în aprilie, un incendiu masiv a izbucnit la Institutul de cercetare pentru apărare aero-spaţială al Rusiei din Tver, alimentând suspiciunile de sabotaj legate de războiul din Ucraina. În aceeaşi săptămână, uzina chimică Dmitrievski a fost, de asemenea, cuprinsă de flăcări. S-a raportat că mai multe persoane au fost ucise şi rănite în incendiile misterioase din aprilie.