Serbia acordă cetăţenie fostului premier fugar al Tailandei

Fostul premier tailandez Yingluck Shinawatra.
Fostul premier tailandez Yingluck Shinawatra. (Captură Foto)

Guvernul sârb i-a acordat cetăţenie fostului premierul tailandez Yingluck Shinawatra, care a fugit din Tailanda în 2017 pentru a evita acuzaţii privind neglijenţa în serviciu, potrivit Reuters.

Shinawatra, în vârstă de 52 de ani, s-a ajuns în Dubai şi i s-a întâlnit cu fratele ei Thaksin, un alt fost premier tailandez care a fugit la rândul său în 2006 pentru a nu fi închis pentru corupţie.

Guvernul sârb a decis în 27 iunie să îi acorde lui Yingluck cetăţenia, invocând o prevedere legală potrivit căreia “unui cetăţean străin i se poate acorda cetăţenia sârbă în cazul în care acest lucru este în interesul ţării”.

Anunţul din Monitorul Oficial sârb referitor la această decizie a fost publicat joi în mass media locală fără să se dea alte explicaţii.

Oficiali sârbi, diplomaţi tailandezi în Belgrad şi familia Shinawatra au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Yingluck, a cărei familie a dominat politica tailandeză timp de peste 15 ani, a pledat nevinovată la acuzaţii privind politicile privind cumpărarea orezului, pe care le-a implementat după ce a devenit prima femeie prim ministru a Tailandei în 2011.

Ea ar putea primi până la 10 ani de închisoare în cazul în care ar fi găsită vinovată.

În 2010, lui Thaksin i s-a acordat cetăţenia de onoare a Muntenegrului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe