Sentinţă definitivă. Fost europarlamentar PDL, condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru corupţie

Marian Zlotea
 
Marian Zlotea   (Youtube - screenshot)

Fostul europarlamentar PDL Marian Zlotea a fost condamnat, miercuri, la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru corupţie, potrivit unei decizii definitive a Curţii de Apel. Faptele care i se impută au fost comise de acuzat pe când acesta îndeplinea funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„... Contopeşte pedepsele aplicate urmând ca inculpatul Zlotea Marian să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, sporită la 8 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968). [...] Pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni închisoare se va executa în regim de detenţie”, se arată în minuta şedinţei publicată pe portalul instanţei.

Totodată, judecătorii au dispus „confiscarea sumei de 263.000 lei de la inculpatul Zlotea Marian” şi menţinerea măsurii sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa din 5.02.2015 asupra imobilului inculpatului situat în (date), până la concurenţa sumei de 263.000 lei.

Zlotea va mai fi obligat, alături de alţi inculpaţi în dosar, „la plata a câte 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”.

Precizăm că Marian Zlotea a fost trimis în judecată de DNA, împreună cu 14 foşti subalterni de-ai săi din ANSVSA, fiind acuzat, printre altele, că îi obliga pe inspectorii din Bucureşti să cotizeze lunar la PDL cu câte 3.000 de lei pentru a-şi păstra locul de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne