Şeful spionajului britanic demisionează pe neaşteptate

Directorul agenţiei britanice de spionaj GCHQ, Robert Hannigan, şi-a prezentat demisia după doar doi ani în această funcţie, invocând “motive personale”, a anunţat serviciul de informaţii.
Directorul GCHQ Robert Hannigan.
Directorul GCHQ Robert Hannigan. (Captură Foto)

Robert Hannigan a preluat şefia GCHQ în 2014, la doar un an după ce fostul contractor NSA Edward Snowden a expus vastele programe de monitorizare desfăşurate de serviciile de informaţii ale SUA şi Marii Britanii.

Într-o scrisoare adresată ministrului britanic de Externe, Boris Johnson, Hannigan a declarat că o carieră de 20 de ani în diverse funcţii în serviciul public “a necesitat multă răbdare din partea mea şi o mare înţelegere din partea familiei”.

“Acum este momentul pentru o schimbare de direcţie”, a adăugat el.

Şeful spionajului britanic a declarat că este mândru de munca pe care a depus-o în cadrul agenţiei şi de numărul de vieţi salvate de GCHQ în Marea Britanie şi în străinătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe