Şeful PNL Bucureşti, supărat că Nicuşor Dan s-a apropiat de partidul lui Orban. Ce spune despre retragerea sprijinului politic

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Facebook)

Şeful PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a venit cu explicaţii după ce Libertatea şi ulterior G4media au susţinut că liderii de vârf ai PNL au cerut organizaţiei Bucureşti să îi retragă sprijinul politic primarului general Nicuşor Dan. În replică, Ciucu a transmis că nu are de gând să facă o astfel de mişcare acum, însă a ţinut să îl tragă de mânecă pe Nicuşor Dan pentru relaţia apropiată pe care o are cu Forţa Dreptei - partidul celui care l-a ajutat să devină primar - Ludovic Orban.

"Strategia politică a PNL Bucureşti este decisă în cadrul Biroului Politic al PNL Bucureşti. Strategia Politică de la nivel naţional este stabilită în cadrul Biroului Politic Naţional al PNL. Nu au venit solicitări de la nivel naţional pentru retragerea sprijinului politic lui Nicuşor Dan în Consiliul General şi nu există o intenţie în acest sens la nivelul organizaţiei PNL Bucureşti pe care o reprezint. În primul rând, decizia este prematură. Din punctul meu de vedere, orice primar are nevoie de o perioadă de graţie pentru a demonstra ce poate: să gândească şi să vină cu proiecte bune, să le implementeze, să iniţieze reforme, să administreze serviciile publice", a declarat Ciprian Ciucu.

În cel de-al doilea rând, primarul Sectorului 6 a atras atenţia nu poţi lăsa un oraş precum Bucureştiul fără o majoritate în Consiliul General.

"Vă reamintesc, PNL are în acest moment o majoritate cu USR în Consiliul General. Nu au existat solicitări de la nivel naţional pentru a schimba majoritatea cu USR din Consiliului General. Evident, mi-ar fi plăcut foarte mult ca dl. Primar General să cultive mai atent relaţia cu PNL Bucureşti şi mai puţin cu acea mică formaţiune politică desprinsă din PNL. Până una-alta, NOI, PNL Bucureşti, suntem cei care-i votăm proiectele. Din partea mea, a avut mereu toată deschiderea şi sprijinul (s-a văzut la vot, timp de mai bine de un an!!) chiar dacă, pe alocuri, rar, mi-am mai manifestat nemulţumirea faţă de încetineala cu care se întâmplă unele lucruri. Mulţi le-au catalogat drept 'atacuri'. Nu, au fost doar atenţionări legitime din partea liderului politic care îi susţine majoritatea în Bucureşti, direct afectat, prin asociere, de performanţele sale administrative", a explicat Ciprian Ciucu.

Cât despre retragerea sprijinului politic, liderul PNL Bucureşti a anunţat că dacă va lua o asemenea decizie, o va auzi de la mine, direct, clar, argumentat.

"Acum, mergem mai departe! Avem prea multă treabă de făcut şi ar trebui să alocăm cu toţii mai mult timp administraţiei şi mai puţin politicii. Mai sunt doi ani până la alegeri, vom avea timp şi de politică. Acum, la treabă! Toate cele de mai sus sunt spuse în contextul zvonurilor şi articolelor din ultimele luni, care au luat amploare în ultimele zile, cu privire la acest subiect", a conchis Ciprian Ciucu.