Şeful Pentagonului ajunge în Irak într-o vizită neanunţată

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a sosit în Bagdad într-o vizită neanunţată, în condiţiile în care forţele irakiene îşi continuă asaltul asupra Tal Afar, unul dintre ultimele fâşii de teritoriu deţinute de grupul jihadist Statul Islamic în Irak.
Secretarul american al apărării, James Mattis.
Secretarul american al apărării, James Mattis. (Getty Images)

Jim Mattis a ajuns în capitala irakiană marţi, la câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat noua sa strategie pentru Afganistan.

Şeful Pentagonului urmează să se întâlnească în Bagdad cu lideri militari americani şi lideri de rang înalt în guvernul irakian. De asemenea, el plănuieşte să discute în Irbil cu Masud Barzani, liderul regiunii autonome kurde care a ajutat la eforturile de a învinge militanţii jihadişti.

Vizita are loc la două zile după ce forţele de securitate irakiene, susţinute de SUA, au lansat o ofensivă pentru recapturarea oraşului Tal Afar, situat la aproximativ 80 km de Mosul şi 150 km de graniţa siriană.

Importantul oraş nordic Mosul a fost recapturat în luna iulie după o bătălie de nouă luni împotriva luptătorilor din Statul Islamic, marcându-se cea mai puternică înfrângere suferită de grupul sunit extremist de când şi-a extins prezenţa în nordul Irakului în vara lui 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe