Şeful DNA, despre soluţionarea dosarului “Tel Drum”: M-am ferit tot timpul să dau date, dar sper să se întâmple până la sfârşitul anului

Crin Bologa
Crin Bologa (Captura Video)

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Crin Bologa, a declarat, luni, într-un interviu acordat Epoch Times România, că speră ca până la sfârşitul anului să fie soluţionat “dosarul Tel Drum” în care este implicat fostul şef PSD Liviu Dragnea, proaspăt eliberat din Penitenciarul Rahova. Totuşi, a adăugat Bologa, respectarea acestui termen depinde de necesitatea administrării de noi probe.

“Se analizează materialele probatorii. Am zis că, la un moment dat, părţile din dosare au cerut să audieze – ştiu asta de la procuror – să audieze toate interceptările şi li s-a permis acest lucru. Şi acum… tot de la procuror ştiam la momentul respectiv că analizează materialul probatoriu. Acum cred că mai are unele cereri în dosar, tot pentru administrarea unor probe. O să le analizeze şi, din câte am discutat cu doamna procuror, după ce a făcut o analiză parţială a probelor din dosar i-au mai apărut elemente cu privire la necesitatea administrării altor probe. Dar, tot aşa, a zis că încearcă să soluţioneze cauza în cel mai scurt timp”, a afirmat Bologa.

De asemenea, şeful DNA a mai susţinut că nu e indicat să se facă o comparaţie între dosarele în care este vizat Dragnea:

“La un asemenea dosar, de o asemenea complexitate, nu e bine nici să comparăm dosare. Celălalt dosar care este trimis în judecată se referă la fapte de corupţie propriu-zisă. Aici avem fapte cu fonduri europene, evaziuni fiscale, spălări de bani, cam asta se cercetează”.

Întrebat ce înseamnă pentru DNA o soluţionare a acestui dosar “în cel mai scurt timp”, Bologa a precizat următoarele:

“M-am ferit tot timpul să dau date. Procurorul decide. Dar eu sper ca până la finalul acestui an dosarul să fie soluţionat, dacă mai apare necesitatea administrării probei. Dacă este vorba numai de analiză sper că mai repede”.

Reamintim că, în noiembrie 2017, DNA a anunţat că a început urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea, a şefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri judeţene cu fonduri europene.

Totodată, procurorii au declarat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Dragnea ar fi înfiinţat în 2001 un grup infracţional organizat “care acţionează şi în prezent”. DNA a susţinut că acest grup, format din funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi oameni de afaceri, ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donaţii ale membrilor.