Şeful Comisiei pentru Controlul SRI, pe persoană fizică: Protestele sunt manipulate!

Întrebat după audierea în Parlament a şefilor SRI şi MAI dacă s-a ajuns la o concluzie referitor la proteste şi dacă acestea sunt manipulate, Ţuţuianu, senator al partidului care a adoptat OUG 13, a răspuns afirmativ.
Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protestele stradale declanşate de adoptarea OUG 13 sunt manipulate, a declarat, joi, şeful comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Adrian Ţuţuianu, precizând că aceasta este o concluzie personală, bazată pe informaţiile adunate din "presă", potrivit cărora 85% dintre protestatari nu au citit Ordonanţa 13, relatează News.ro.

"Evident că sunt manipulate (protestele n.r.). Problema sau întrebarea ar fi cine le manipulează. Cred că ăsta e răspunsul. S-au discutat foarte multe lucruri în comisie, eu v-am oferit informaţia care poate fi adusă public", a declarat Ţuţuianu, întrebat dacă s-a ajuns la o concluzie după audierile din Comisia pentru controlul SRI privind protestele, şi dacă ele sunt manipulate.

Întrebat dacă aceasta este opinia SRI, Ţuţuianu a răspuns că el nu a făcut această afirmaţie şi nu doreşte să intre în acest "joc". La insistenţele presei, care a ţinut să ştie a cui este această părere şi pe ce se susţine, Ţuţuianu a afirmat: "E, dacă vreţi, o concluzie personală, ca să închidem subiectul".

Totodată, întrebat şi în ce calitate face această afirmaţie - ca oficial al Comisiei sau ca membru PSD - Ţuţuianu a răspuns că nu se împarte ”în mai multe bucăţi".

Întrebat dacă şi protestele de la Cotroceni sunt manipulate, seful comisiei pentru controlul SRI a evitat un răspuns, deturnând discuţia spre protestele din Piaţa Victoriei.

"Dumneavoastră vi se pare că nu există o manipulare în condiţiile în care peste 85% din cei care sunt în piaţă nu au citit Ordonanţa? Dacă vrem să discutăm serios, că văd că dacă dau răspunsuri un pic mai oficiale nu le înţelegeţi foarte bine", a declarat Ţuţuianu, completând că are aceste informaţii din presă.

Reamintim că astăzi Comisia pentru Controlul SRI i-a audiat pe Hellvig şi Carmen Dan în legătură cu protestul de miercurea trecută, când un grup de ultraşi au aruncat în jandarmi cu petarde, pietre, gheaţă etc. oferindu-le acestora prilejul să evacueze mare parte din Piaţa Victoriei.

În urma audierilor, şeful Comisiei pentru Controlul SRI a transmis că "există o comunicare foarte bună între cele două instituţii", deşi acestea s-au contrazis public pe tema schimbului de informaţii pe care l-au avut.

Acelaşi Ţuţuianu a mai declarat că nu au existat răniţi la proteste, deşi, imediat după protest, Raed Arafat confirma că 4 persoane au ajuns la spital - 2 protestatari şi 2 jandarmi.