Şefa Comisiei Europene se opune apelurilor pentru încetarea focului în Ucraina. Cum îşi motivează poziţia

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen (Kenzo Tribouillard / AFP via Getty Images)

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a opus joi apelurilor pentru încetarea focului în Ucraina.

"Ştiu că unii fac apel la încetarea luptelor, dar trebuie să spun că realitatea este următoarea: dacă Rusia încetează să lupte, războiul se termină, dacă Ucraina încetează să lupte, nu va mai exista Ucraina", a declarat ea, citată de canalul de televiziune ANews.

Ursula von der Leyen a vorbit la Universitatea Princeton din Statele Unite, după ce a participat la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite din New York.

"Sunt multe în joc, nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru Europa, pentru comunitatea internaţională şi pentru ordinea globală", a continuat ea.

Şefa Comisiei Europene a menţionat că recentele succese ale armatei ucrainene în recucerirea teritoriului de la forţele ruse "ridică moralul", adăugând că este nevoie de consolidare.

Discutând despre sancţiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană şi SUA, şefa Executivului european a afirmat că "sancţiunile sunt muşcătoare".

"Şi vreau să fie foarte clar că sancţiunile sunt aici pentru a rămâne", a subliniat ea.

Josep Borrell, şeful diplomaţiei UE, a promis miercuri noi sancţiuni vizând Rusia, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parţială a rezerviştilor pentru a-şi consolida trupele aflate pe front în Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe