Secretarul general al NATO: Incidentele cu baloane deasupra SUA fac parte dintr-un tipar

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg - la Palatul Cotroceni
Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg - la Palatul Cotroceni (Epoch Times Romania)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că incidentele recente privind baloane doborâte de Statele Unite şi suspectate a fi baloane de supraveghere lansate de China fac parte dintr-un tipar care subliniază necesitatea ca NATO să fie vigilentă.

"Ceea ce am văzut deasupra Statelor Unite face parte dintr-un tipar în care China şi Rusia îşi intensifică activităţile de supraveghere asupra aliaţilor NATO", a declarat luni Stoltenberg, citat de Reuters.

Avioane de vânătoare militare americane au doborât duminică un obiect octogonal deasupra lacului Huron, a anunţat Pentagonul, cel mai recent incident de când un balon de supraveghere suspectat că ar fi folosit de China pentru spionaj a pus în alertă forţele de securitate nord-americane.

Acesta a fost al patrulea obiect zburător doborât deasupra Americii de Nord de o rachetă americană în puţin mai mult de o săptămână.

Ministerul de Externe al Chinei a declarat că nu are informaţii despre ultimele trei obiecte zburătoare doborâte de Statele Unite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe