Sebastian Lăzăroiu: Ţara asta e făcută 90% din propagandă şi 10% din fapte

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Deşi românii îşi gestionează relativ corect veniturile şi cheltuielile din propria gospodărie, cu bun simţ economic, nenorocirea este când vine vorba despre stat, pentru că, influenţaţi fiind de perioada comunistă, statul a devenit pentru ei o entitate impersonală care trebuie doar să le dea cât mai mult, restul detaliilor nu mai contează, a opinat fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

"Am revăzut episodul cu majorarea pensiilor de acum fix opt ani (iulie 2007). Şi mi-a venit să râd regăsind o declaraţie a lui Tăriceanu, pe atunci premier "Înţelept". Tăriceanu a apreciat că persoanele care se tem că majorarea va afecta economia "nu cunosc nici realitatea, nici ce înseamnă bugetul sau politica de pensii". În ce măsură a afectat economia, judecaţi şi voi după ce s-a întâmplat doi-trei ani mai târziu", a precizat Lăzăroiu.

În opinia fostului consilier prezidenţia, ţara asta este făcută 90% din propagandă şi 10% din fapte, discuţiile limitându-se la o logică de genul "ăla ne-a dat, ăla ne-a luat, ăla ne-a furat. Restul nu mai contează."

"Nu trebuie să fim o ţară de economişti, dar lipseşte o minimă cultură economică a oamenilor. Culmea e că toţi ăştia care zic "să dea statul, să ne dea, să ne umple" îşi gestionează relativ corect veniturile şi cheltuielile dintr-o gospodărie. Adică un bun simţ economic au toţi românii. Nenorocirea e când e vorba de STAT. Statul ăla e aşa de impersonal şi din vremea comuniştilor tot ne-am obişnuit să ne dea. Nimeni n-ar face în propria casă ce face Ponta la guvern. Dar oamenilor nu le pasă. Dacă e STAT trebuie să DEA.

Repet, ăsta e paradoxul la români. Acasă la ei sunt foarte prudenţi şi chibzuiţi. Statul? Păi statul al cui e? Nu e al nostru. E al lui Ponta, Băsescu, Tăriceanu, să ne dea, să ne facă. Au trecut doar 25 de ani de când statul însemna porumbul furat din câmp de la CAP, piesele furate din întreprinderi. Asta e statul în mintea românilor. Locul de unde dacă nu primeşti, în cel mai rău caz îţi iei singur", a subliniat Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.