Se redeschid şcolile din februarie? Iohannis, întâlnire decisivă cu premierul şi miniştrii [surse]

Conferinta de presa sustinuta de Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis - presidency.ro
Conferinta de presa sustinuta de Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis - presidency.ro (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis va avea în cursul zilei de joi o întrevedere la Cotroceni cu mai mulţi membri ai guvernului, în cadrul căreia se va discuta dacă şcolile se vor redeschide, pentru ca elevii să poată participa fizic la ore începând cu cel de al doilea semestru - 8 februarie, au declarat pentru Epoch Times surse politice.

La discuţia vizând redeschiderea anului şcolar vor lua parte premierul Florin Cîţu, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precum şi şeful DSU, Raed Arafat.

La finele întrevederii, după analizarea datelor care vor fi prezentate de responsabilii în domeniu, şeful statului va face o declaraţie de presă în cadrul căreia va anunţa dacă şcolile se redeschid şi în ce condiţii, sau dacă se merge mai departe încă o perioadă cu învăţatul online.

Reamintim că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit recent despre scenariul redeschiderii şcolilor, transmiţând că ministerul nu exclude niciun scenariu în ceea ce priveşte redeschiderea lor, inclusiv o deschidere zonală a învăţământului în forma sa fizică, faţă în faţă. Ministrul a punctat totuşi că o decizie se va lua după o analiză cu datele pe masă şi că o decizie va fi luată de cei "care au competenţă pe acest subiect”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne