Scrimă: Ana Pascu - „Europenele din Italia sunt o repetiţie generală pentru Olimpiadă”

Epoch Times România
13.06.2012

Ana Pascu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, a declarat miercuri, că apropiatele Campionate Europene de la Legnano (Italia), din perioada 13-18 iunie, reprezintă o adevărată repetiţie generală, înaintea Jocurilor Olimpice de vară ce vor avea loc la Londra.

"Sportivii au plecat deja spre Italia, acolo unde participă la o adevărată repetiţie generală, înaintea Jocurilor Olimpice de vară, ce se vor desfăşura la Londra. Pentru Campionatele Europene de seniori de la Legnano, intenţia noastră este ca sportivii să meargă spre un vârf de formă, care să fie atins abia în timpul Olimpiadei. Din acest motiv clar, la CE de la Legnano nu avem un obiectiv în sine", a spus Pascu.

"Nu este important, spre exemplu, ca în Italia să fim pe prima treaptă a podiumului de premiere. Nu dorim să atingem forma maximă la această întrecere, din cauză că este dificil să se menţină forma maximă mai mult timp. Să ne gândim că întrecerea olimpică are loc peste aproape două luni de zile".

Preşedinta Federaţiei Române de Scrimă a precizat că "Sportivi noştri sunt cu toţii bine în general. Desigur, mai sunt mici accidentări, o lovitură la genunchi, etc. Important este însă altceva şi anume că ei s-au pregătit foarte bine. Sunt foarte concentraţi pentru această întrecere şi pentru Jocurile Olimpice de vară de la Londra".

"Vom fi prezenţi la Campionatele Europene cu o delegaţie în care sunt, în primul rând, cele două echipe olimpice de sabie masculin şi spadă feminin, precum şi câţiva sportivi care participă la concursul individual", a menţionat Pascu..

La competiţia de la Legnano, România este reprezentată de o delegaţie alcătuită din 12 sportivi şi 4 antrenori. Lotul feminin de spadă este format din Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Simona Gherman şi Loredana Dinu, lotul masculin de sabie este alcătuit din Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Alexandru Siriteanu şi Tiberiu Dolniceanu. La sabie feminin concurează Bianca Pascu, sportivă calificată şi ea la JO 2012, şi Mihaela Bulică, iar la floretă masculin Virgil Sălişcan şi Radu Dărăban, acesta din urmă fiind, de asemenea, calificat la Olimpiada de la Londra. Cei patru antrenori din delegaţie sunt Mihai Covaliu (sabie masculin), Dan Podeanu (spadă feminin), Alexandru Chiculiţă (sabie feminin) şi Romică Molea (floretă masculin).

Vineri 15 iunie au loc primele întreceri la Legnano, la spadă individual feminin şi sabie individual masculin. Sâmbătă sunt programate competiţiile de sabie individual feminin şi floretă individual masculin. Duminică au loc concursurile pe echipe la spadă feminin şi sabie masculin. Luni se vor desfăşura întrecerile la floretă individual feminin şi spadă individual masculin, ultimele două zile de concurs fiind rezervate întrecerilor pe echipe, marţi 19 iunie - sabie feminin şi floretă masculin, miercuri 20 iunie - spadă masculin şi floretă feminin.

În 2011, la Europenele de la Sheffield (Anglia), aurul pe echipe la spadă feminin şi o medalie de bronz la individual (Ana Maria Brânză), iar în 2010, delegaţia noastră s-a întors cu tolba goală de la Leipzig. În 2009, la Plovidv, România a câştigat aurul pe la spadă feminin şi argintul la sabie masculin, ambele în concursul pe echipe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor