Schweinsteiger va putea juca pentru Germania la primul meci din grupă

Mijlocaşul internaţional german, Bastian Schweinsteiger. (PATRIK STOLLARZ/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
03.06.2012

Fotbalistul german Bastian Schweinsteiger va putea să fie utilizat încă de la primul meci susţinut de Nationalmannschaft, în cadrul grupelor pentru EURO 2012. Anunţul a fost făcut de Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, doctorul echipei naţionale de fotbal a Germaniei şi al formaţiei Bayern Munchen.

Mijlocaşul a avut probleme la o gambă (hematom) şi nu a jucat în naţionala Germaniei în ultimele două jocuri de pregătire, înaintea EURO 2012.

"Bastian Schweinsteiger nu mai resimte dureri. El se va putea pregăti, alături de colegii săi de la naţională, începând de luni", a declarat doctorul, conform AFP.

În continuare, el a precizat: "Schweinsteiger o să fie bun de joc la meciul Germaniei din Grupa B a EURO 2012, contra Portugaliei, pe 9 iunie, la Lvov (Ucraina)".

Utilizarea lui Schweinsteiger (90 de selecţii şi 23 de goluri) a stat sub semnul întrebării, după ce a suferit două accidentări grave (umăr, apoi gleznă) într-un sezon marcat de dezamăgiri, atât în campionatul şi Cupa Germaniei, cât şi în Liga Campionilor, unde bavarezii au pierdut finala împotriva lui Chelsea, după loviturile de departajare.

La EURO 2012, Germania face parte din "grupa morţii", alături de Portugalia, Olanda şi Danemarca.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor