Scandalul UNIFARM. Deputat USR s-a dus în audienţă la DNA şi acuză: Toate legăturile duc la domnul Orban

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu
Deputatul USR, Emanuel Ungureanu (Epoch Times Romania)

Deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a prezentat, marţi, la DNA pentru a furniza noi date şi informaţii legate de scandalul UNIFARM, informaţii despre care afirmă că ar conduce la concluzia că premierul Ludovic Orban şi anturajul acestuia ar fi fost direct implicaţi în această afacere.

„Am venit astăzi la DNA aşa cum am promis că atunci când voi avea informaţii noi care se corelează cu alte mărturii pe care le-am dat în două rânduri în legătură cu dosarul UNIFARM şi nu numai, voi aduce aceste probe. Este foarte important să înţelegem în ce măsură anturajul premierului Orban a fost implicat în această afacere UNIFARM pentru că, atenţie!, important este să căutam în memorie, în 19 martie, Ludovic Orban declara că s-a făcut o finanţare importantă pentru UNIFARM, finanţare din care în primă instanţă s-au cumpărat măşti neconforme prin intervenţia directă a domnului Ludovic Orban, care declara pentru cei de la Rise Project că el a intervenit, citez, 'pe lângă vicepreşedintele turc' pentru ca acele măşti să ajungă în ţară”, a declarat, marţi, Emanuel Ungureanu, înainte de a intra în sediul DNA.

Totodată, liderul USR susţine că „măştile pe care le purtăm toţi astăzi [...] nu sunt măşti conforme, nu sunt măşti verificate de vreo autoritate a statului român”.

„Nu avem nicio garanţie că măştile care sunt pe piaţă au filtru de protecţie. Aceste măşti care au ajuns din Turcia, milioane au ajuns şi în benzinării. Aceste măşti au fost şi sunt purtate de români fără să existe nicio garanţie că au un filtru suficient de bun pentru protecţia în faţa coronavirusului”, acuză deputatul.

Potrivit lui Ungureanu, un raport preliminar al Curţii de Conturi „indică foarte clar” că Ministerul Sănătăţii e „controlat de domnul Tătaru care este controlat de domnul Orban – pentru că nicio decizie, nici în mandatul domnului Costache, nici în mandatul domnului Nelu Tătaru nu a fost luată fără ca domnul Orban să fie informat”.

„Aşa că toate legăturile duc la domnul Orban şi voi cere expres astăzi, în faţa procurorilor, să fie audiat domnul Orban alături de domnul Costache, alături de domnul Tătaru, alături de domnul Codrin Lungu, noul secretar general al guvernului care a semnat contractul de achiziţie pentru acele echipamente de protecţie ce au mers în Moldova, după ce marfa era deja recepţionată în Moldova”, mai anunţă Ungureanu.

Declaraţiile integrale în materialul video

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne