Scandalul "Moş Teacă al PNL" ajunge la TV: Liberalii "au luat foc" după atacurile pesediste anti-Ciucă

Daniel Fenechiu la Digi24
Andrei Pricopie
10.07.2024

Deputatul PNL Daniel Fenechiu a avut o ieşire dură, la Digi24, după ce liderul PSD Giurgiu, Marian Mina, a lansat un atac dur la adresa preşedintelui liberalilor, Nicolae Ciucă, pe care l-a numit "Moş Teacă al PNL" şi "plagiator dovedit".

"Eu sunt obligat să spun ceva. Acum s-a spus că PNL-ul vrea să-l dea afară pe Ciucă. Poate că domnul Marian Mina la Giurgiu face strategiile PNL-ului şi îl dă afară pe Ciucă, pe mine, pe X şi pe Y. Domnul Mina a pierdut lamentabil Consiliul Judeţean Giurgiu. Domnul Mina ar trebui să-şi pună problema existenţei domniei sale politice, nu să-l atace pe Ciucă. Pentru că, una peste alta, un perdant este un perdant. A pierdut glorios, a reuşit performanţa să piardă Giurgiu într-o manieră în care PSD-ul nu a pierdut-o niciodată. Şi cred că domnia sa în PSD are nişte probleme în a-şi reglementa propria poziţie, nu să-l atace pe Ciucă, iar să vorbească de Moş Teacă sunt nişte lucruri lipsite de orice decenţă. Şi eu pot fi supărat pe PSD, dar nu pot vorbi urât", a declarat Daniel Fenechiu.

Jurnalista Anca Suciu a intervenit: "Poate fi un alt aspect pentru a exprima o atmosferă din PSD, o părere din PSD, dar şi pentru a câştiga electoral. Pentru că, vă reamintesc, şi înainte de alegerile locale, la fel, PSD şi PNL erau în contradictoriu de dimineaţă până seara. Au trecut alegerile, mi s-a vorbit iar de o coaliţie în 2025. Ne apropiem acum de alegerile prezidenţiale. Îl vedem pe Nicolae Ciucă într-o imagine frumoasă pentru un candidat la prezidenţiale, la Washington. Acolo unde trebuie să fie, cum aţi spus dumneavoastră. Imediat vor exista în PSD oameni care îl vor ataca tocmai pentru că deja intraţi într-o competiţie electorală."

"O să vă fac o mărturisire. În perioada campaniei, au fost lideri judeţeni de la PNL care au ieşit cu atacuri extrem de dure la adresa PSD-ului. Şi am auzit discuţii de genul că i-a pus Ciucă, că i-a pus Bode, că nu ştiu mai ce. Nu, nu i-a pus nici Ciucă, nici Bode. În momentul în care eşti într-o coaliţie în care îţi doreşti să guvernezi pe termen lung, încerci pe cât posibil să păstrezi lucrurile sub un anumit control.

În momentul în care ies anumiţi lideri, şi domnul Mina e cunoscut, nu o face de astăzi, avem şi noi pe ai noştri care ies cu chestii de genul ăsta, care nu ajută. Nu sunt puşi, şi eu sunt convins că Mina nu e pus de Ciolacu, aşa cum ai noştri n-au fost puşi de Ciucă. Este vorba de oameni care în partid au o poziţie mai proastă, n-au obţinut performanţă în zona electorală şi care încearcă să se scoată prin zgomot.

Domnul Mina putea să vorbească dacă câştiga alegerile în Giurgiu. Dacă era preşedintele Consiliului Judeţean şi avea 51%, venea şi spunea că eu, Mina, sunt câştigător. În momentul în care ai pierdut lamentabil, nu poţi să ieşi, nici Mina, nici ai noştri care fac lucruri de genul ăsta", a replicat Daniel Fenechiu.

Scandalul "Moş Teacă de la PNL" - Ce a postat Marian Mina

"Plagiatorul dovedit Nicolae Ciucă, acest Moş Teacă al PNL, a plecat absolut degeaba în Statele Unite ale Americii. Doar o cheltuială în plus pentru statul român. Singurul lucru cu care poate veni de acolo este vreo şapcă inscripţionată cu I Love America. Atât.

Ce să arate Ciucă la Summitul NATO de la Washington, că împreună cu Bode şi cu Geoană au copiat mai mult decât toţi cei care au dat Bacalaureatul anul acesta?

Sperăm să nu vorbească pe acolo doar în citate ale altora pe care, evident, să şi le asume. Nu de altă, dar a devenit clar că Ciucă, un om fără onoare şi fără cuvânt, este ostaşul fără pistol, pe care propriul partid vrea să-l dea afară", scrie pe Facebook Mina.

Atacul lui Mina nu este izolat, linia de atac a fost preluată şi de senatorul PSD Bogdan Constantin Matei.

"Pericolul unui drum al lui 'Da! Să trăiţi!'

România în Europa sau Familia Europeană are regulile sale ce nu intră sub nicio formă în logica sistemelor militarizate sau a oamenilor ce au fost formaţi profesional în astfel de sisteme. România de la nivel al Administraţiei Prezidenţiale este despre progres prin dialog, toleranţă, schimbare prin acceptarea unei majorităţi considerabile. Nu cred într-un preşedinte de stat format în logica “Da! Să trăiţi!” şi nici în logica mesajului ce se doreşte a fi inoculat că acum este nevoie de un general în fruntea ţării motivând contextul siguranţei graniţelor ţării.

Sigur, acum este vremea ca generalul, neînarmat, să meargă la plimbare prin lume, lumea lui Moş teacă. Moş teacă, adică Ciucă, un plagiator dovedit a plecat degeaba în America. Ciucă de mână cu Bode şi Geoană au copiat mai mult decât toţi cei care şi-au scris pe bune tezele de doctorat.

Fără onoare şi fără cuvânt, un ostaş fără pistol pe care propriul partid vrea să l dea afară. În această logică l-au şi sfătuit să plece în lume!"
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor