Scandal la Facultatea de Drept din Bucureşti: 49 de studenţi din anul I propuşi pentru exmatriculare pentru că au copiat

.
. (pixabay.com)

Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti se confruntă cu o situaţie în premieră în istoria instituţiei de învăţământ superior: 49 de studenţi din anul I au fost propuşi pentru exmatriculare pe motiv de fraudare a mai multor examene, informează Edupedu.ro.

Concret, cei 49 de studenţi ar fi comunicat pe whatsapp metode de copiere pentru fraudarea examenelor online.

„Sunt două grupuri alcătuite de studenţi din anul I unde rezolvau în comun subiectele, existau schimburi şi chiar filmuleţe în care unii studenţi explicau metode de copiere şi cum să îşi aşeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspiraţie”, au explicat sursele.

Săptămâna trecută, conducerea Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a anulat un examen online susţinut simultan de 770 de studenţi şi a început o anchetă disciplinară faţă de profesoara Simona Cristea, care a organizat examenul. Decanul Facultăţii de Drept, Răzvan Dincă, a explicat pentru publicaţia citată că subiectele primite de studenţi erau în proporţie de 90% identice cu subiectele de la examenul anterior, iar „examenul iniţial a fost astfel organizat încât nici măcar nu se poate identifica dacă a fost fraudat”.

„Am fost informaţi de existenţa unor grupuri de whatsapp pe care zeci de studenţi din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului, făceau schimb de metode de copiat, purtau discuţii despre cum să îşi poziţioneze ecranele astfel încât să aibă acces şi la un alt dispozitiv, unii dintre ei s-au şi filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalţi. În total, sunt 49 de studenţi pe care i-am propus pentru exmatriculare, avem toate dovezile. Nu am mai avut în istoria facultăţii şi nici a universităţii o astfel de situaţie, este o premieră. Au mai fost studenţi exmatriculaţi pentru fraudă, dar niciodată nu au fost propuşi atât de mulţi”, a explicat decanul Răzvan Dincă.

La rândul său, profesoara Cristea apare într-o înregistrare video în care se plânge studenţilor că este „prigonită” pentru a pleca din facultate.

„Să nu pot să ţin cursul, să ajung să plâng în faţa studenţilor mei, în halul ăsta mă toacă de două săptămâni de nu mai pot, nu mai pot. Nu am făcut niciun rău nimănui, niciunui coleg de facultate, s-au depus memorii împotriva mea acum doi ani de către asistenta mea şi nu i-am făcut niciun rău, nimic absolut. [...] De ce sunt prigonită în halul acesta nu pot să înţeleg [...] Nu o să plec, că ajung în instanţă şi în presă, vă rog să mă iertaţi, dar nu mai pot, nu mai pot… de două săptămâni sunt tocată în ultimul hal”, le spunea Cristea studenţilor.

Articolul complet aici.