Sărbătorile de iarnă 2015

Sărbătorile de iarnă 2015
Sărbătorile de iarnă 2015 (Facebook)

Atmosfera de Crăciun ne aduce bucurie şi ne aminteşte cu precădere de anii copilăriei, de emoţia aşteptării împodobirii bradului, de clipa la care visăm să-l întâlnim pe Moş Crăciun.

Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creştine, Crăciunul e aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă. Ca apoi petrecerea dintre ani să ne completeze starea de sărbătoare şi de relaxare.

Cum mai este puţin până la Crăciun, meteorologii au făcut estimări ale prognozei meteo şi ne anunţă că ar fi posibil ca de Sărbători să avem nevoie de patine doar în Ardeal, iar în restul ţării ar fi mai la îndemână rolele. Cu alte cuvinte, vom avea mai degrabă un Crăciun însorit decât unul cu zăpadă. Dacă în centrul şi nordul ţării vom avea temperaturi obişnuite pentru luna decembrie, în sud – estul, sudul şi vestul ţării ar putea fi mai cald decât în mod normal. Totuşi, specialiştii spun că s-ar putea să avem parte de intervale extreme, perioade cu temperaturi foarte ridicate, urmate de câteva zile foarte reci.

Sărbătorile de iarnă 2015. Vremea în luna decembrie

Undeva la -1 grade Celsius este media lunii decembrie, media în care se vor încadra temperaturile din luna decembrie 2015. În sud-est, dar şi local în sud şi în vest este posibil să avem temperaturi mai ridicate decât normele perioadei. În sud-est, media va fi de 2 grade Celsius. În sud, est şi vest, va fi de 0 grade Celsius. În centru şi în nord, va fi sub norma perioadei, de -2 grade Celsius.

Precipitaţiile vor fi în limitele climatologice, de 44,8 l/mp. În centrul ţării sunt posibile valori peste medie, iar în sud, sub medie.

Sărbătorile de iarnă 2015. În ce zile pică sărbătorile de iarnă

Prima zi de Crăciun, 25 decembrie, va pica într-o vineri. Astfel că Moşul aduce în sacul lui doar o zi liberă din timpul săptămânii, urmată de de 2 zile de weekend. De Revelion vom petrece noapte dintre ani joi spre vineri.

Până atunci, românii vor mai beneficia de alte două zile libere: 30 noiembrie, când se sărbătoreşte Sfântul Andrei, şi 1 decembrie, Ziua Naţională a României.

Sărbătorile de iarnă 2015. Oferte turistice de Sărbători

Agenţiile de turism au lansat deja ofertele pentru Sărbătorile de Iarnă. Procurate din timp, pachetele cu oferte pentru noaptea dintre ani vă pot aduce ceva economii. Iar cei care vor să plece în concediu de sărbători pot opta pentru croaziere, sejururi în străinătate sau excursii în ţară, ofertele fiind nenumărate.

Aici puteţi citi despre câteva din destinaţiile preferate iarna, de sărbători, de către români, cât şi preţuri orientative.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură