Săraci cu duhul? Ambasadori ruşi în Africa: românilor şi bulgarilor "un şut în fund", Tările Baltice "un rahat"

(NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / GettyImages)

Videoclipul cu înregistrarea integrală a convorbirii, cu subtitrări în limba română, poate fi urmărit pe pagina originală Epoch Times.

Băieţi, am pus mâna pe Crimeea, dar nu este sfârşitul. (...) În final vă vom lua Catalonia, Veneţia, la fel şi Scotia şi Alaska. Şi nu ne vom mulţumi cu asta "afirmă, râzând, o voce atribuită unui ambasador rus, într-un videoclip postat pe youtube pe contul "Michael Berkan".

Conform Washington Free Beacon.com, declaraţia, de o aroganţă surprinzătoare, este desprinsă dintr-o convorbire telefonică între doi diplomaţi ruşi, Igor Nilokaevici Ciubarov, ambasador în Eritreea şi Serghei Viktorovici Baharev, ambasador în Zimbabwe.

Conversaţia începe, după un "shalom, dragule, shalom", cu felicitările adresate de Ciubarov colegului său, Baharev pentru votul dat de Zimbabwe împotriva rezoluţiei prin care declarase referedumul din Crimeea invalid :"Ţara ta (Zimbabwe) a arătat, ca să mă exprim aşa, o înţelegere corectă asupra situaţiei din Ucraina", i se adresează Chubarov lui Bakharev, care se arată mirat că Eritreea, ţara colegului său, s-a abţinut de la vot. "Sunt cumva nebuni?", întreabă retoric Bakharev.

Comentând şi votul Sudanului, care s-a abţinut, unul dintre ambasadori afirmă că îi va face pe aceştia să recunoască, dacă au dat semn de slăbiciune în ceea ce priveşte Crimeea, independenţa Abhaziei şi a Osetiei de Sud.

Cât despre UE, europenii ar trebui să ia aminte că ruşii nu se vor opri la Crimeea ci vor lua, în viitor "împuţita" [the f...ing, n.r] Catalonia, Veneţia şi Scotia şi... Alaska. "Şi nu ne vom mulţumi cu asta", afirmă Ciubarov râzând.

În a doua etapă, spune Ciubarov, "le vom trage un şut în fund nenorociţilor ălora din Latvia, Estonia şi alte ţări, precum şi românilor şi bulgarilor, că să se îndrepte în direcţia corectă - unde trebuie să fie."

"O, nu, e mai bine să nu îi atingem acum", îl contrazice Bakarev, afirmând că e mai bine să streseze "Californialand-ul" "Miami-land" şi alte regiuni din acestea de "trişti".

Mergând cu "umorul" rusesc mai departe, cei doi se amuză cu scenariu unui referendum în Miami, unde "95% dintre cetăţeni sunt ruşi."

"Avem tot dreptul să organizăm un referendum în Miamiland", spune Ciubarov, pe care Baharev îl completează voios cu un "şi în Londonland."

Încântat de perspectiva unor referendumuri în SUA şi Marea Britanie, Ciubarov se arată generos şi afirma că i-ar mai lăsa pe români şi bulgari să mai stea o vreme în UE, împreună cu "rahatul" baltic.

Revenind la un ton ceva mai serios Ciubarov îi spune mai apoi tovarăşului său că oficiali UE i-ar fi spus că Rusia ar trebui "să ia înapoi România şi Bulgaria".

Conform Washington Free Beacon, înregistrarea convorbirii dintre cei doi ambasadori a fost postată pe youtube la scurtă vreme după ce înregistrarea convorbirii neoficiale între Victoria Nuland şi Ambasadorul USA în Ucraina, Geoffrey Pyatt, atribuită ruşilor, a devenit virală pe internet.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe