Sâmbătă şi duminică în Moldova se desfăşoară tradiţionalele Zile ale Vinului

Degustări de vinuri, cramă
Degustări de vinuri, cramă (Epoch Times România)

Sâmbătă şi duminică în Moldova, conform tradiţiei, vor avea loc Zilele Vinului. Startul festivităţilor va fi dat însă chiar vineri, la orele 16.00, când la centrul internaţional de expoziţii Moldexpo va fi inaugurat Festivalul de Vin Tânăr "Tulburel". Organizatorii evenimentului au comunicat pentru ”Infotag” că sărbătoarea tulburelului este un eveniment spectaculos, care se va desfăşura pe un platou expoziţional împodobit.

Vizitatorii se vor putea instala comod sub arcada acoperită, vor putea gusta bucate tradiţionale moldoveneşti şi degusta vin tânăr din diferite soiuri de struguri. Tot aici se vor putea gusta vinuri mature de la producători cunoscuţi - Chateau Vartely, Cricova, Ĺuro-Alco, Mileştii Mici, Albăstrele Wines, Orhei-Vin, Ampelos, Fautor, Mold-Nord.

Vinificatorii casnici de asemenea le vor oferi vizitatorilor vinul lor.

Pe tot parcursul celor trei zile, publicul va asculta muzică de fanfară, muzică populară, trupe de cântec şi dans, tineri interpreţi de muzică uşoară. Totuşi, festivităţile principale de Ziua Vinului vor avea loc în zilele de odihnă în piaţa din centrul Chişinăului, unde companiile vinicole din R.Moldova îşi vor instala curţile vinicole, vor organiza prezentări şi degustări cu produsele lor.

Tot aici vor fi premiaţi câştigătorii concursului "Polobocul de Aur" pentru cel mai bun vin de casă.

Vizitatorii sunt aşteptaţi la programul de itinerare turistice "Drumul Vinului", concerte, concursuri. Vizitatorii vor putea cumpăra vinurile preferate, divinuri şi alte băuturi şi bucate, dar şi obiecte de artizanat, confecţionate de meşteri populari.

La sărbători se aşteaptă un mare număr de turişti străini, care în această perioadă, conform tradiţiei, sunt scutiţi de taxe pentru vizele moldoveneşti.

Tot potrivit tradiţiei, de Zilele Vinului în Moldova se organizează diferite forumuri, congrese, seminare, întâlniri cu participarea invitaţilor din străinătate. Nici anul acesta nu face excepţie.

În ajunul prezentării vinurilor moldoveneşti, la Chişinău are loc forumul societăţii civile a "Parteneriatului Estic", forumul internaţional în domeniul securităţii cibernetice "Transformări de succes în lumea digitală", consfătuirea a XVII-a a Consiliului conducătorilor de agenţii de presă de stat din CSI.