Festivalul de vin basarabean va fi sărbătorit şi la Bucureşti

(Photo Illustration by Mario Tama / Getty Images)

Cu ocazia Zilei Naţionale a Vinului, care se sărbătoreşte anual în Moldova, un grup de basarabeni vor organiza un Festival de vin basarabean la Bucureşti. În acest sens, duminică, în centrul istoric al Bucureştiului, se va desfăşura prima ediţie a festivalului „Vin din Basarabia“. Evenimentul este organizat la iniţiativa unor basarabeni, proprietari ai unui restaurant din capitala României.

Festivalul este organizat cu susţinerea Ambasadei Republicii Moldova din România, în colaborare cu producătorii vitivinicoli Crama Purcari, Crama F’autor, Cramele Cricova şi altele.

Potrivit unui comunicat de presă, „evenimentul are ca scop întrunirea întregii suflări româneşti, care nu este indiferentă faţă de soarta Basarabiei, în condiţiile legate de embargoul impus de Federaţia Rusă şi promovează valorile naţionale. Festivitatea vine să confirme gustul unic, savoarea şi calitatea sortimentelor de vinuri basarabene , cum sunt faimoasele Negru şi Roşu de Purcari, Cuvee Prestige de Cricova, sau Chardonnay Rkaţiţeli de la F’autor“.

Tot în cadrul festivalului se va discuta şi despre impactul vinurilor basarabene pe piaţa românească şi europeană, modelele de promovare a exporturilor pe pieţele de desfacere internaţionale.

De asemenea onorând tradiţia şi cultura basarabeană, la eveniment nu vor lipsi nici dansurile populare şi nici sărmăluţele moldoveneşti.