Salarii mai mari pentru demnitari, de la 1 iunie

(photos.com)
Epoch Times
12.04.2012

Potrivit unui proiect de lege, aprobat de Guvern, pentru aplicarea căreia vor fi necesare 56 milioane de lei de la 1 iunie, demnitarii vor avea salarii mai mari. În acest sens, Guvernul a decis ca salariile să le majoreze cu aproape 60 la sută.

Odată cu majorarea salariilor sporul nu se va mai acorda.

„Nu vom lăsa la discreţia conducătorilor de instituţii să acorde sporuri la salariu pentru performanţă sau vechime în muncă. Dorim să excludem acest subiectivism din sistemul de salarizare, astfel că persoanele să primească lefuri doar pentru munca şi funcţia deţinută”, a declarat ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

În contextual noii legi, Preşedintele ţării rămâne, în continuare, cel mai bine plătit dintre toţi demnitarii. Astfel Nicolae Timofti va avea lunar cu 56 % mai mult decât în prezent adică 15.000 de lei.

Totodată şi salariul de preşedinte al Parlamentului va creşte de la 8.800 de lei, până la 13.000 de lei, iar un vicepreşedinte al Legislativului va avea un salariu mai mare de două ori de cât cel actual, adică în mărime de 11.600 de lei.

Un simplu deputat care primeşte, astăzi 7.100 de lei, va primi cu 3.400 de lei mai mult, adică 10.500 de lei. În timp ce Şeful unei Comisii parlamentare permanente va primi 11.200 de lei.

Şi Prim-ministrul ţării va avea un salariu majorat, care va fi echivalent cu cel al preşedintelui Parlamentului, iar miniştrii vor fi plătiţi, în continuare, la fel ca şi deputaţii, dar vor avea un spor la salariu de peste 45 de procente.

Un viceprim-ministru va primi mai mult cu 3.600 de lei mai mult, iar salariul viceminiştrilor va creşte cu 3.000 de lei.

Primarul Capitalei care va avea un salariu cu 47% mai mult decât până în prezent. Astfel, Dorin Chirtoacă va primi lunar, din banii publici 10.500 de lei, relatează Publika.TV.

Precizăm că de salarii majorate vor beneficia persoanele cu funcţii de demnitari, inclusiv primari şi judecători, adică circa 7 mii de personae.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor