„Să mutăm camerele TV direct în puşcării!” Reacţii dure după prima emisiune a lui Dan Diaconescu la România TV

Sigla postului de televiziune, OTV.
Sigla postului de televiziune, OTV. (wikipedia.org)

Reacţiile nu au întârziat să apăra după ce România TV, televiziunea deputatului PSD Sebastian Ghiţă, amic al premierului Ponta, a început să transmită show-ul TV maraton al lui Dan Diaconescu, noul aliat politic al aceluiaşi premier.

Oprobriul public a fost cu atât mai mare cu cât emisiunea lui Dan Diaconescu, personaj condamnat la închisoare pentru şantaj, a afişat, într-un colţ al ecranului, sigla OTV-ului, fostul post TV al lui DD, închis pentru neplata amenzilor la CNA. Următorul pas în degradarea adiovizualului ar fi mutarea camerelor TV direct în puşcării, opinează jurnalistul Stelian Negrea, în timp ce voci din CNA afirmă că show-ul lui Dan Diaconescu la România TV este practic o transmitere a OTV-ului, cu Dan Diaconescu cu tot, ceea ce înseamnă o încălcare a legii audiovizualului.

„Postul România TV transmite OTV-ul lui Dan Diaconescu. Cu tot cu Dan Diaconescu. Şi cu încălcarea Legii audiovizualului! (...) De ce este ilegal? În primul rând pentru că postul România TV NU a solicitat Consiliului aprobarea modificării grilei de programe în care să apară retransmisia OTV. Şi chiar dacă a înregistrat o astfel de cerere la Cancelaria Consiliului, ea nu a fost supusă aprobării în cadrul unei şedinţe publice a CNA. Dar nu mă mir. Cu Laura Georgescu 'de pază' pot încălca legea în linişte. Nu vor fi deranjaţi. În al doilea rând este ilegal pentru că postul OTV, acum retransmis de România TV (vedeţi siglele în poza pe care am ataşat-o), nu este licenţiat de CNA. Legea audiovizualului stipulează că este interzisă retransmiterea unui post care nu deţine licenţă audiovizuală. După cum bine ştiţi, postului OTV i-a fost retrasă licenţa anul trecut, în acest sens existând şi o hotărâre judecătorească definitivă", semnalează Valentin Jucan, membru CNA, citat de reportervirtual.ro, numeroasele încălcări ale Legii Audiovizualului comise de România TV şi Diaconescu.

Mai mult, Diaconescu este membru şi chiar lider al unui partid politic, acesta fiind un motiv pentru care nu poate fi realizator/moderator de emisiuni la un post de televiziune, arată reporter virtual.

Atât Valentin Jucan cât şi Narcisa Iorga au anunţat că, în cazul în care şefa CNA, Laura Georgescu, nu se autosesizează - lucru extrem de puţin probabil având în vedere că aceasta a recunoscut într-o înregistrare că a favorizat România TV - vor lua ei poziţie şi vor sesiza Consiliul în legătură cu aceste încălcări ale legii.

Întoarcerea şantajistului şi şarlatanului mediatic după ce s-a remarcat la alegeri şi ca demagog şi escroc politic. Condamnat la 3 ani de închisoare pentru şantaj prin intermediul presei adică al OTV-ului- aşa cum Dan Voiculescu e cercetat în două dosare de şantaj de presă – Dan Diaconescu şi-a găsit noua pubelă acum şi cu emisiune proprie la România TV deţinută de un alt interlop politic, Sebastian Ghiţă, deputat PSD şi finanţator al lui Victor Ponta.

Reamintim că la debutul negocierilor între Dan Diaconescu şi PSD se vehicula ideea că miza alianţei cu Ponta şi social-democraţii pe care DD nu-i scotea din ciocoi este, pe lângă oareşce posturi în aparatul administrativ, redobândirea licenţei OTV-ului, postul unde, folosindu-se de Elodia şi de drama ei, Dan Diaconescu şi-a clădit popularitatea pe baza căreia şi-a creat partid şi bani. Se pare însă că DD şi ciocoii au găsit o manieră mai rapidă decât redeschiderea OTV, şi anume mutarea postului din garsoniera de la Piaţa Romană în studiourile lui Sebastian Ghiţă de la România TV.

Apropo de "să mutăm camera în puşcării", reamintim că DD a fost condamnat la închisoare pentru o infracţiune similară celei de care este acuzat Dan Voiculescu de la Antena 3, şi anume folosirea televiziunii din subordine pentru şantaj.

„Întoarcerea şantajistului şi şarlatanului mediatic după ce s-a remarcat la alegeri şi ca demagog şi escroc politic. Condamnat la 3 ani de închisoare pentru şantaj prin intermediul presei, adică al OTV-ului - aşa cum Dan Voiculescu e cercetat în două dosare de şantaj de presă – Dan Diaconescu şi-a găsit noua pubelă acum şi cu emisiune proprie la România TV deţinută de un alt interlop politic, Sebastian Ghiţă, deputat PSD şi finanţator al lui Victor Ponta. Mă îngrozesc la ce haznale au devenit unele posturi tv şi la cum a clacat jurnalismul în faţa otvizării şi tabloidizării. Eu zic să mutăm direct camerele de luat vederi în puşcării că oricum la ce infractori apar pe tv, în libertate încă fiind, nu-i nici o diferenţă”, scrie Stelian Negrea, preluat de reportervirutal.