S-a reactivat Dăncilă: Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă. A anulat progresele din vremea PSD

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

După o perioadă de „silenzio stampa”, fostul premier PSD Viorica Dăncilă se face din nou auzită pe Facebook, cu o postare în care susţine că „guvernul Ludovic Orban trebuie demis de urgenţă”.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, „votarea moţiunii PSD e soluţia corectă pentru a scăpa de eşecul liberal de la Palatul Victoria, de trupa de incompetenţi care a ruinat economia ţării”.

Fostul preşedinte PSD acuză că „-12%: aceasta este scăderea economică din al doilea trimestru al acestui an şi cifra care-i îngroapă politic pe actualii guvernanţi”.

„Cum pot pretinde aceşti oameni să mai guverneze când au prăbuşit economia, au scos 1 milion de români de pe piaţa muncii şi au scăzut puterea de cumpărare a cetăţenilor cu 7%? În afară de atacurile la persoană împotriva mea şi de plângerea penală de înaltă trădare pentru parteneriatul strategic pe care l-am propus cu Israelul, mai rămân deci în urma PNL doar rezultatele catastrofale la guvernare”, scrie Dăncilă în mesajul său.

În încercarea sa de a zugrăvi într-o lumină proastă cele 9 luni de guvernare liberală, fosta şefă PSD prezintă date privind creşterea economică de-a lungul a trei ani de guvernare social-democrată. Doar că cifrele oferite de aceasta nu fac decât să zugrăvească o scădere vertiginoasă a procentului de creştere economică în timpul guvernelor PSD: „creştere economică de 7% (în 2017), 4,7% (în 2018) şi 4,1% (în 2019)”.

În finalul postării sale, Dăncilă acuză că „toate progresele din vremea PSD au fost anulate în doar 9 luni de guvernare orbanistă”.

„De aceea e urgent ca ţara să scape de guvernarea liberală care a distrus România!”, susţine fostul premier PSD.