Ruşii îşi schimba tactia în atacurile cu rachete ruseşti asupra Ucrainei [Serviciile secrete britanice]

(Youtube - captură ecran)

Federaţia Rusă a început să folosească mai des vehicule aeriene fără pilot (UAV) de recunoaştere în timpul atacurilor cu rachete în teritoriul Ucrainei, transmite Ukrainska Pravda, citând o analiză a serviciilor de informaţii realizată de Ministerul britanic al Apărării.

Se remarcă faptul că atacurile frecvente cu rachete cu rază lungă de acţiune în adâncimea teritoriului Ucrainei au probabil ca scop principal slăbirea sistemului de apărare aeriană al ţării.

"Îmbunătăţind valurile anterioare de lovituri în profunzime, Rusia a început să angajeze mai frecvent în operaţiuni vehicule aeriene fără pilot de recunoaştere neînarmate", se arată în analiză.

Printre acestea se numără UAV-urile SuperCam de producţie rusescă, relativ ieftine şi cu o rază de acţiune suficientă pentru a zbura deasupra ţintelor rachetelor de croazieră.

"Este probabil ca Rusia să fi folosit această tactică în efortul de a obţine o evaluare mai rapidă a pierderilor în luptă şi de a îmbunătăţi ciclul de ţintire", notează Serviciul britanic de informaţii al apărării.

Potrivit comunităţii de informaţii, procesul lent şi ineficient de ţintire al armatei ruse a fost principalul dezavantaj al acţiunilor lor în Ucraina.

"Cu toate acestea, UAV-urile de recunoaştere lente sunt foarte vulnerabile la apărarea aeriană ucraineană", potrivit analizei.

Reamintim că Ministerul britanic al Apărării a confirmat pierderea de către Rusia a mai multor rachete Kinzhal în Ucraina, menţionând că aceste evenimente au reprezentat o ruşine şi o surpriză pentru ţara invadatoare, care a prezentat rachetele ca fiind "invincibile".