Rusia: Radarele siriene şi ruseşti arată că 2 avioane de luptă belgiene au atacat un sat sirian

Ministerul rus al Apărării a declarat că radarele ruseşti şi siriene pot dovedi că avioane de luptă belgiene au lovit satul sirian Hassajek.
Avion de luptă belgian.
Avion de luptă belgian. (Captură Foto)

Ministerul rus al Apărării va dezvălui detalii privind traseul de zbor a 2 avioane de luptă belgiene în momentul unei lovituri asupra unui sat localizat lângă oraşul sirian Alep, a declarat joi purtătorul de cuvânt al ministerului, general-maiorul Igor Konaşenkov.

În plus, ministerul a promis că va prezenta autorităţilor belgiene informaţii detaliate despre operaţiunea avioanelor belgiene F-16 deasupra Siriei. Fie ministrul belgian al Apărării induce în eroare în mod intenţionat comunitatea internaţională, fie Ministerul belgian al Apărării împreună cu SUA înşeală autorităţile ţării, a precizat Konaşenkov.

Autorităţile ruse au declarat că cele două avioane de luptă belgiene au decolat de pe un aerodrom din Iordania ce aparţine Forţei Aeriene Belgiene. “Avioanele care au decolat de la baza aeriană Salti din Iordania au fost imediat identificate ca F-16, şi s-a stabilit că aparţin Forţei Aeriene Belgiene”.

El a specificat faptul că Rusia a înregistrat decolarea avioanelor din Iordania la ora 1:34 a.m., pe baza caracteristicilor sale unice. La ora 2:37 a.m., avioanele de luptă belgiene au pătruns în spaţiul aerian sirian. La ora 3:10 a.m., avioanele F-16 au zburat la 80 km nord-est de Raqqa. După aceea, Konaşenkov a declarat că avioanele au patrulat în apropiere de Azaz.

Centrul rusesc pentru recunoaştere siriană a declarat că a primit rapoarte locale privind o lovitură aeriană desfăşurată de avioane de luptă belgiene F-16 asupra poziţiilor kurde din satul sirian Hassajek.