Rusia nu crede în planul lui Trump de a pune capăt războiului din Ucraina - "Să fim realişti"

Preşedintele american Donald Trump (dr) şi omologul său rus Vladimir Putin la summitul G20 din Osaka, Japonia, 28 iunie 2019 (Mihail Klimentiev/AFP/Getty Images)
Redacţia
19.07.2024

Rusia a declarat joi că afirmaţia lui Donald Trump că ar putea pune capăt rapid războiului din Ucraina ar trebui privită cu realism, având în vedere că el a promis un progres în pacea din Orientul Mijlociu, dar nu a reuşit să îl realizeze în timpul preşedinţiei sale.

Potrivit unei ştiri Reuters, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că Moscova a luat act de declaraţiile lui Trump, care candidează împotriva preşedintelui Joe Biden la alegerile americane din noiembrie, şi ale partenerului său de cursă J.D. Vance, recent nominalizat.

„Am văzut declaraţiile - Trump a spus că va rezolva conflictul în 24 de ore, apoi Vance a spus că China este o problemă mai mare pentru Statele Unite decât conflictul Rusia-Ucraina”, a declarat Zaharova reporterilor.

Ea a adăugat că „este necesar să separăm retorica preelectorală de declaraţiile oficialilor guvernamentali învestiţi cu competenţele corespunzătoare. Dacă vorbim despre posibilitatea de a rezolva conflictul, să fim realişti”.

Zaharova a spus că Trump, în timpul preşedinţiei sale 2017-2021, a făcut declaraţii ambiţioase cu privire la rezolvarea conflictului din Orientul Mijlociu.

„Ei s-au pregătit pentru 'afacerea secolului' pentru o perioadă destul de lungă de timp, dar nu s-a încheiat cu nimic, iar sub Biden, dimpotrivă, s-a întâmplat o tragedie istorică colosală”, a spus ea, referindu-se la războiul din Gaza.

Vladimir Putin a oferit o varietate de opinii cu privire la alegerile din SUA. În februarie, el a declarat că Biden era cea mai bună opţiune din punctul de vedere al Moscovei, deoarece era un politician „de şcoală veche” mai previzibil. În iunie, el a declarat că rezultatul nu va conta prea mult pentru Rusia în niciun caz, dar că este clar că sistemul judiciar american a fost folosit într-o luptă politică împotriva lui Trump.

Putin a declarat că ia în serios comentariile lui Trump privind încheierea războiului din Ucraina, dar nu cunoaşte detalii despre ceea ce propune acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor