Rusia modernizează sistemul de rachete S-300 pentru Iran


 Sistemul rusesc S-300PMU de rachete sol-aer.
Sistemul rusesc S-300PMU de rachete sol-aer. (Captură Foto)

Rusia va moderniza sistemul de rachete S-300 pentru a-l livra Iranului, a declarat joi un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, a raportat agenţia de ştiri RIA.

“Sistemul a fost parţial actualizat. Unele elemente separate sunt încă în proces de actualizare”, a declarat Vladimir Kozhin, consilier prezidenţial pe probleme militare, făcând referire la sistemul S-300. “Va fi exact acel sistem complex S-300 pe care a dorit Iranul să îl primească.”

Rusia susţine că a suspendat un contract pentru livrarea sistemului avansat de rachete către Iran în 2010 sub presiunea Occidentului.

Dar Putin a ridicat în luna aprilie acea interdicţie autoimpusă după ce a fost încheiat un acord-cadru între Iran şi puterile mondiale, conform Reuters.

Moscova speră să obţină beneficii economice şi comerciale după ce Teheranul şi marile puteri au încheiat în cele din urmă un acord nuclear final care permite, printre altele, o uşurare a sancţiunilor impuse asupra Republicii Islamice.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de decizia Rusiei de a livra Iranului sistemul S-300.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.