Rusia interzice intrarea în ţară a 963 de americani. În fruntea listei - Biden, Blinken şi şeful CIA

Vladimir Putin şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, 2017.
Vladimir Putin şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, 2017. (Maxim Shemetov / AFP / Getty Images)

Rusia interzice intrarea în ţară a 963 de americani, în frunte cu preşedintele Joe Biden, ca o reacţie rapidă după ce SUA a decis să acorde un ajutor militar şi umanitar de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Interdicţia de călătorie îi include pe preşedintele Biden, pe secretarul de stat Antony Blinken şi pe şeful CIA, William Burns, potrivit Reuters.

Luna trecută, Ministerul rus de Externe a interzis intrarea în ţară a lui Boris Johnson, Liz Truss, Ben Wallace şi a altor 10 membri ai guvernului britanic.

În aprilie, ministerul condus de Serghei Lavrov a declarat că decizia a fost luată "având în vedere acţiunea ostilă fără precedent a guvernului britanic".

Decizia care îl vizează pe Biden vine la scurt timp după ce preşedintele SUA a aprobat un ajutor de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

"Conducerea [Americii], a preşedintelui Biden şi a poporului american în susţinerea luptei [Ucrainei] împotriva agresorului rus este crucială. Aşteptăm cu nerăbdare o nouă şi puternică asistenţă pentru apărare. Astăzi este nevoie de ea mai mult ca niciodată", a reacţionat, după decizie, şeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe