Rusia creează o nouă companie paramilitară pentru a-i atrage înapoi pe mercenarii Wagner, afirmă armata ucraineană

(theins.ru)

O nouă companie paramilitară privată a fost creată sub supravegherea directă a Ministerului rus al Apărării pentru a atrage luptătorii Wagner, a anunţat sâmbătă Centrul Naţional de Rezistenţă al Ministerului ucrainean al Apărării, potrivit The New Voice of Ukraine.

Ministerul rus al Apărării îşi trimite reprezentanţii în Bielorusia şi în ţările africane, inclusiv în Algeria, Mali şi Sudan, pentru a convinge cât mai mulţi mercenari Wagner să semneze contracte cu forţele armate ruse prin intermediul noii companii.

Potrivit datelor preliminare, fostul comandant al Forţelor Aerospaţiale Ruse (VKS) Serghei Surovikin a primit responsabilitatea de a crea noua companie de mercenari.

Centrul Naţional de Rezistenţă notează că acest lucru înseamnă că există în continuare competiţia pentru resurse umane instruite între PMC GuardService din Bielorusia şi PMC-ul rusesc nou creat.

Anterior, Surovikin a fost văzut în Algeria, unde a ajuns cu o delegaţie a Ministerului rus al Apărării. La momentul respectiv, un membru al Comisiei de Apărare din Duma de Stat, generalul Andrei Gurulov, a declarat că Surovikin "încearcă să se realizeze în Africa".

NRC a raportat că unităţile Wagner din Bielorusia care s-au alăturat aşa-numitului PMC GuardService au semnat contracte pentru servicii de securitate şi participare la ostilităţi în Africa.