Rusia: Avion de pasageri aterizează forţat după ce loveşte un stol de păsări. 23 de răniţi

Avionul companiei Ural Airlines după aterizarea în apropierea Moscovei, 15 august 2019
Avionul companiei Ural Airlines după aterizarea în apropierea Moscovei, 15 august 2019 (Screenshot)

Un avion de pasageri a efectuat o aterizare forţată, joi, după ce a lovit un stol de păsări la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Zhukovski din Moscova, potrivit Deutsche Welle.

Ural Airlines zbura spre Simferopol, în peninsula Crimeea, când un stol de pescăruşi a lovit ambele motoare ale avionului Airbus A321, afectând funcţionarea lor, a raportat într-o declaraţie agenţia federală rusă pentru aviaţie Rosaviatsia.

Piloţii au reuşit să aterizeze pe câmp, într-un lan cu porumb, situat la aproximativ 1 km distanţă de pista aeroportului. Avionul avea la bord 226 de pasageri şi şapte membri ai echipajului, toţi fiind salvaţi.

Cel puţin 23 de persoane au fost rănite şi transportate la spital, au precizat autorităţile ruse din domeniul sănătăţii. Majoritatea răniţilor au fost eliberaţi.

Pasagerii şi oficialii ruşi i-au considerat pe piloţi şi membrii echipajul eroi, pentru modul în care au acţionat, afirmând că aceştia au salvat probabil vieţile tuturor celor aflaţi la bordul avionului.

Compania Ural Airlines l-a lăudat pe căpitanul avionului, Damir Iusupov, în vârstă de 41 de ani, susţinând că acesta are o experienţă de zbor de peste 3.000 de ore.

Comisia de Investigaţii a Rusiei a anunţat că a deschis o anchetă asupra incidentului. Experţi în aviaţie şi-au exprimat temerile cu privire la siguranţă din cauza numărului tot mai mare de păsări care se strâng în gropile de gunoi aflate în apropierea aeroporturilor din Moscova.

În luna mai , 41 de persoane au murit după ce un avion Aeroflot s-a prăbuşit şi a fost cuprins de flăcări la Aeroportului Şeremetievo din Moscova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe