Avion rus ia foc pe aeroportul din Moscova: 37 de supravieţuitori şi cel puţin 41 de morţi

Avion rus în flăcări
Avion rus în flăcări (screenshot tramite video Twitter)

Avionul de pasageri SU1792, un Superjet-100 al companiei ruse Aeroflot, cu 78 de pasageri la bord, care călătorea de la Moscova cu destinaţia Murmansk, în Rusia, a trebuit să se întoarcă la scurt timp după decolare pentru a face o aterizare de urgenţă în flăcări, după ce unul dintre motoarele sale a luat foc.

Aeronava a aterizat duminică 5 mai pe aeroportul internaţional Sheremetyevo în jurul orei şase după-amiaza, la 45 de minute după decolare. Serviciul de urmărire Flightradar24 a arătat că avionul a zburat de două ori asupra Moscovei înainte de a face aterizarea de urgenţă.

Traseul realizat de avionul SU 1492
Traseul realizat de avionul SU 1492 (Flightradar)

Într-un comunicat pe situl web Comitetul de Investigaţie din Rusia confirmă că există cel puţin 41 de morţi şi 37 de supravieţuitori, conform celor relatate de La Vanguardia.

Televiziunea de stat a arătat un film al avionului pe pistă, cu urme de flăcări şi fum care ieşeau din aripile sale. Se văd persoane care se îndepărtează în fugă de avion şi diverse mijloace de pompieri care sosesc.

Conform celor raportate de o sursă agenţiei Interfax, avionul a încercat o primă aterizare de urgenţă dar fără succes, apoi la a doua încercare a lovit solul cu trenul de aterizare şi partea din faţă a fuzelajului, incendiindu-se.

Presa rusă a citat surse care au afirmat că avionul s-a întors spre aeroport după ce a fost detectat un incendiu în timpul zborului. Conform celor relatate, dispozitivul a trebuit să aterizeze fără a putea comunica cu turnul de control, deoarece sistemele de comunicaţii au fost avariate de incendiu. În clipul video partajat puteţi vedea avionul atingând pământul acoperit aproape în întregime de flăcări, de la mijloc până la coada aeronavei.

Autorităţile ruse au deschis o anchetă care pentru moment, se concentrează pe analizarea faptului dacă piloţii au încălcat regulile securităţii aviatice.

Compania rusă Aeroflot a raportat că avionul, care a fost fabricat cu un an în urmă, a fost forţat să facă o aterizare de urgentă din cauza unor "probleme tehnice". Într-o scurtă declaraţie, compania a declarat că motoarele avionului Sukhoi SSJ100 au luat foc din motive necunoscute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe