Rusia avertizează SUA să nu intervină în Venezuela

Serghei Lavrov
Serghei Lavrov (Drew Angerer/Getty Images)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat SUA să nu intervină în problemele interne ale Venezuelei, potrivit RFE/RL.

Ministerul rus de Externe a susţinut că Lavrov a făcut comentariile, marţi, într-o convorbire telefonică cu secretarul de stat american Mike Pompeo.

Departamentul de Stat nu a confirmat imediat că a avut loc această discuţie telefonică.

Totodată, ministerul rus a menţionat că Lavrov l-a înştiinţat pe Pompeo că Rusia este pregătită pentru consultări privind Venezuela.

Moscova a furnizat ajutoare în valoare de miliarde de dolari guvernului lui Nicolas Maduro în ultimii ani, chiar şi în condiţiile în care ţara sud-americană a alunecat într-un haos economic.

Între timp, Washingtonul îl susţine pe liderul opoziţiei Juan Guaido şi a depus eforturi pentru a convinge lideri internaţionali să îl recunoască pe acesta ca lider legitim al ţării.

Potrivit declaraţiei ministerului rus, Lavrov a criticat de asemenea planurile de înăsprire a sancţiunilor impuse Rusiei de către SUA în legătură cu otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie, precizând că noile sancţiuni vor afecta relaţiile bilaterale.

Publicaţia The Financial Times a notat marţi că SUA şi Uniunea Europeană se apropie de un acord privind noi sancţiuni comune împotriva Rusiei pentru otrăvirea lui Skripal şi pentru confiscarea de către Marina rusă a trei nave ucrainene în apropierea Strâmtorii Kerci în noiembrie 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe