Rusia ameninţă Occidentul: Vor exista "riscuri colosale" dacă veţi furniza avioane F-16 Ucrainei [TASS]

Avioane de luptă F-16.
Avioane de luptă F-16. (Captură Foto)

Ministrul adjunct de externe rus Alexandr Gruşko a ameninţat ţările occidentale că vor exista "riscuri colosale" dacă vor furniza Ucrainei avioane de luptă F-16, informează Reuters, citând agenţia de ştiri TASS.

Gruşko răspundea la o întrebare despre implicaţiile furnizării avioanelor, pe care Ucraina le-a solicitat ţărilor NATO, în contextul în care preşedintele american Joe Biden le-a spus vineri liderilor G7 că Washingtonul sprijină programele comune de pregătire aliată pentru piloţii ucraineni pe F-16.

"Vedem că ţările occidentale aderă în continuare la scenariul escaladării. Acesta implică riscuri colosale pentru ei înşişi. În orice caz, acest lucru va fi luat în considerare în toate planurile noastre şi dispunem de toate mijloacele necesare pentru a atinge obiectivele pe care le-am stabilit", a declarat Gruşko, citat de agenţia de ştiri.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene ucrainene, colonelul Iuri Ignat, a declarat pentru Espreso TV că Ucraina "va câştiga acest război" odată ce Kievul va desfăşura avioane de vânătoare F-16, întrucât acestea ar putea asigura o acoperire defensivă în zonele aflate în afara razei de acţiune a rachetelor antiaeriene.

"Avem nevoie ca F-16 să devină parte integrantă a apărării noastre aeriene. Aceste avioane de vânătoare pot ataca ţinte aeriene atât de la altitudini înalte, cât şi joase.

Utilizând F-16, trupele noastre terestre vor putea să elibereze rapid teritoriile ucrainene ocupate, vizând posturile de comandă inamice, grupurile militare şi lanţurile de aprovizionare logistică", a spus el, adăugând că avioanele pot transporta arme avansate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe