Rugby: Marius Tincu se retrage din activitate

. (Dino Panato / Getty Images for Aironi)
Epoch Times România
27.04.2012

Căpitanul echipei naţionale de rugby a României, Marius Tincu, a decis să se retragă din activitatea competiţională la sfârşitul acestui sezon din considerente medicale, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby (FRR).

Problemele sale la genunchiul drept îl împiedică să-şi continue cariera de jucător, precizează sursa amintită.

"De doi ani sufăr din cauza problemelor de la genunchi. Totul s-a agravat de la ultima operaţie de acum doi ani. Singurele mele regrete sunt legate de faptul că nu am putut participa la două Cupe Mondiale, în Australia (2003) am fost accidentat, iar la cea din Ţara Galilor (1999) nu am fost convocat", a declarat Tincu.

"Cea mai fericită zi din rugby pot să o consider ziua finalei campionatului francez din 2009, când am câştigat titlul. Mi-am propus să stau mai mult lângă familie, după 18 ani petrecuţi în cantonamente. Nu ştiu dacă o să mai joc vreun meci în acest sezon. O să fac cursuri de antrenori la Paris pentru a putea pregăti sportivi de performanţă", a mai spus Marius Tincu.

La turneul IRB Nations Cup din luna iunie, Marius Tincu va îmbrăca treningul de antrenor, el fiind responsabil de pregătirea pachetului de înaintare al echipei naţionale.

"Pe fani îi rog să iubească sportul acesta în continuare şi să îl susţină fiecare cum poate. Jucătorii trebuie să creadă în ceea ce fac şi să tindă tot timpul spre nivel înalt, iar când ajung sus să respecte culorile naţionalei", a transmis Tincu.

Marius Tincu evoluează în Franţa, acesta fiind ultimul său an de contract la Perpignan. A mai jucat la U Cluj, Rouen, La Teste, Section Paloise (Pau). Are 51 de selecţii la echipa naţională şi a participat la Cupele Mondiale din 2007 şi 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor