Judo: Alina Dumitru, pentru a opta oară campioană europeană

Judoca Alina Dumitru. (TORU YAMANAKA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.04.2012

Sportiva română Alina Dumitru a câştigat joi medalia de aur în limitele categoriei 48 kg, la Campionatele Europene de judo de la Celiabinsk (Rusia), după ce a învins-o în finală pe belgianca Charline van Snick.

Pentru Alina Dumitru acesta este al optulea titlu european din carieră.

În primul său meci, Alina Dumitru a învins-o pe Marina Krot (Ucraina), prin waza ari, apoi a trecut de irlandeza Lisa Kearney (ippon), în sferturile de finală a câştigat la rusoaica Liudmila Bogdanova (waza ari), în semifinale a dispus de franţuzoaica Laetitia Payet (ippon), iar în finală a câştigat la mare luptă (decizie) în faţa belgiencei van Snick.

Tot la cat. 48 kg, Carmen Bogdan a trecut în turul inaugural de grecoaica Maria Karagiannopoulou (yuko), dar apoi a fost învinsă de van Snick (yuko).

Dacă Alina Dumitru era virtual calificată la JO 2012, Andreea Chiţu (cat. 52 kg) a reuşit acest lucru la Celiabinsk, prin calificarea în finala categoriei, unde va lupta pentru aur cu rusoaica Natalia Kuziutina.

Chiţu a trecut pe rând de franţuzoaica Priscilla Gneto (yuko), în optimi a dispus de italianca Rosalba Forciniti (ippon), în sferturi a câştigat disputa cu Mareen Kraeh (Germania), prin ippon, iar în semifinale a învins-o pe Ana Carrascosa (Spania), tot prin ippon.

Corina Căprioriu, o altă candidată la medalii, a fost învinsă în optimi la cat. 57 kg.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor