Rugby: Evoluţia "Zimbrilor" în lotul naţional - admirabilă, susţine Horaţiu Bărgăunaş

(photos.com)
Epoch Times România
30.12.2014

Aflat, luni, în Baia Mare, managerul Lupilor din Bucureşti, Horaţiu Bărgăunaş, a declarat că e mulţumit de evoluţia echipei naţionale, dar a remarcat şi prestaţia admirabilă a " Zimbrilor" de la CSM Ştiinţa Baia Mare în loturile naţionale.

"Dacă ar fi să pornesc de la vârful acestei piramide, C.S.M. Ştiinţa Baia Mare, prin preşedintele Călin Matei, a pornit cel puţin în ultimii ani cu un mare atu în bătăliile de pe plan intern. În primul rând, datorită calităţilor manageriale, dar şi cele de natură pur sportivă, a dovedit că poate face din Baia Mare o forţă a sportului cu balonul oval, iar faptul că a acces în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Rugby, iar din 2015 C.S.M. Ştiinţa Baia Mare ne va reprezenta la nivel continental în Challenge Cup sunt doar două din argumentele care dau valoare eforturilor acestui important om din rugby-ul românesc", a declarat Horaţiu Bărgăunaş.

El a subliniat prestaţia jucătorilor de la CSM Ştiinţa Baia Mare în lotul naţional apreciind calitatea pregătirii jucătorilor.

"Eu, în dubla calitate de manager al echipei naţionale şi a selecţionatei Lupilor Bucureşti, remarc contribuţia zimbrilor convocaţi la lot dar şi a tehnicienilor Eugen Apjok — Vasile Lucaci la dezvoltarea acestui sport în plan intern şi internaţional. După părerea mea, în ultimii ani, Lupii Bucureşti fără aportul jucătorilor convocaţi de la Baia Mare nu ar fi existat. Apreciez faptul că C.S.M. Ştiinţa Baia Mare a ştiut cel puţin în ultimii cinci, şase ani să recurgă la achiziţionarea de jucători, bazându-se pe de o parte pe profilul echipei, dar şi pe profilul competiţiei unde băimărenii au fost angrenaţi. În întâmpinarea celor exprimate stau finalele Superligii de Rugby şi cele ale Cupei României jucate consecutiv de zimbrii în aceşti ultimi ani" a spus Bărgăunaş.

Preşedintele Lupilor a afirmat că anul 2015 e unul provocator cu multe competiţii interne şi internaţionale.

"Pentru noi cei angrenaţi în lumea rugby-ului, 2015 se anunţă unul extrem de provocator, cu de această dată trei competiţii interne, Superliga, Cupa României, plus o altă competiţie, la care se mai adaugă Cupa Mondială, plus Challenge Cup, competiţie ce cade în sarcina celor de aici din Baia Mare", a subliniat Horaţiu Bărgăunaş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor