Romaşcanu, atac dur la adresa lui Geoană: Se încadrează în şirul de virgine politice care şi-au dat seama că au ieşit de nicăieri

Lucian Romascanu, senator PSD (Epoch Times România)
Andrei Popescu
17.06.2024

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a lansat, sâmbătă, la Realitatea PLUS, un atac la adresa secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spunând că acesta se comportă ca o “virgină politică”.

“Am un gust amar să îl aud pe Geoană vorbind în stilul ăsta apocaliptic despre România, încadrându-se în şirul de virgine politice care brusc şi-au dat seama că au ieşit acum de nicăieri şi vorbesc pentru viitorul prosper al României. Domnul Geoană a fost ministru de Externe, a fost preşedintele partidului social democrat, ce independenţă visăm noi aici? Noi în ultimul trimestru am depăşit cu 34% anul trecut la investiţii străine directe, suntem în poarta OCDE, am intrat în Schengen, ce vorbeşte domnul Geoană?

Domnul Geoană dacă vrea să facă o campanie, să o facă pe proiecte, să o facă fără sigla NATO în spate, aş aprecia, cel puţin eu personal foarte mult, să-l văd că îşi dă demisia din poziţia de secretar general adjunct şi să facă o campanie corectă, apropo de suspendări din funcţii, pe care trebuie să o facă toată lumea. Nu am niciun fel de apreciere pentru tipul ăsta de discurs şi din perspectiva partidului social democrat, domnul Geoană este un om implicat politic. Cum vrea dumnealui să se vândă publicului este problema dumnealui”, a precizat Romaşcanu.

El a făcut remarcile în contextul în care Geoană a spus că ar accepta să fie susţinut de PSD la prezidenţiale, dar fără să se înscrie în partid.

La rândul său, într-un interviu acordat Antena 3, Geoană a dat semnalul că nu vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Clasat pe primul loc în sondaje, Mircea Geoană se anunţă interesat de cursa pentru Cotroceni, dar ar prefera ca independent.

“Nu sunt interesat să contribui la un joc restrâns al unor forţe politice care încearcă să continue actualul regim sub o formă nouă. (...) Sunt convins că va fi anul independenţilor, proba am avut-o la alegerile locale şi europarlamentare. Eu nu exclud şi nu îndepărtez o susţinere cât mai largă, dar cu o singură condiţie: să se respecte orientarea mea în privinţa interesului strategic al României”, a spus Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor