Românii din SUA îi cer lui Antonescu, Ponta şi Marga mai multe secţii de vot

Epoch Times România
13.07.2012

Vineri, un grup de români din SUA a trimis o scrisoare preşedintelui interimar, Crin Antonescu, premierului Victor Ponta şi ministrului de externe, Andrei Marga, prin care solicită creşterea numărului secţiilor de vot, reduse pentru referendumul din 29 iulie la 4 faţă de 28 la alegerile din 2009.

Semnatarii scrisorii amintesc că, recent, Crin Antonescu a afirmat că românii din diaspora ar trebui să voteze doar dacă plătesc o taxă în ţara, iar Marian Mocanu, reprezentantul PSD din Italia, a spus că ”diaspora nu ar trebui să voteze la referendumul pentru suspendarea lui Băsescu” şi că va cere ”suspendarea votului românilor din diaspora şi pentru alegerile parlamentare din România”. Aceştia notează că PSD a făcut bine că ”s-a delimitat categoric” de punctul de vedere ”strict personal” al lui Marian Mocanu.

”Reducerea numărului de secţii de votare reprezintă în fapt o restrângere a dreptului la vot al românilor din diaspora care ar dori să voteze. Această decizie este în contradicţie cu asigurările publice pe care le-aţi făcut că dreptul românilor din diaspora de a vota nu va fi restrâns sub nici o formă”, se arată în scrisoare.

Românii din SUA solicită autorităţilor de la Bucureşti să revină asupra deciziei şi să deschidă acelaşi număr de secţii de vot ca în 2009.

”Vă solicităm pe această cale să reveniţi asupra acestei decizii şi să deschideţi cel puţin acelaşi număr de secţii de votare pentru românii din diaspora câte au fost la alegerile prezidenţiale din 2009, dând astfel cât mai multor români cu drept de vot posibilitatea să îşi exercite dreptul constituţional de a vota”, se precizează în scrisoarea semnată de preotul Chris Terhes – Misiunea Greco-Catolica “Sf. Ioan Botezătorul” Tustin, California, preotul Călin Tămăian – Parohia Greco-Catolică “Sf. Maria” din Los Angeles, preotul Radu Titonea – Misiunea Greco-Catolică “Sf. Maria” din New York, Dwight Luchian-Patton şi Vera Luchian-Patton – Clipa Magazine, Vasile Bertean – Cleveland, Ohio, Anca Longodor – Stanton, California, Ioana Ciupe – Anaheim, California, Ruxandra Cartianu – Los Angeles, Diana Vodă – South Pasadena, California, Băniţă Alina – Stanton, California, Edu Daniel Cristian – Stanton, California, Mihai Jurcau – Denver, Colorado, Aurel Vlad – New York şi Dan Păun – Costa Mesa, California.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor