Românii din diaspora ameninţă Guvernul cu proces în instanţă

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa(FADERE)a ameninţat că va da Guvernul în judecată în legătură cu numărul de secţii de votare din afară ţării.
. (DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)
Cristina Boiangiu
13.07.2012

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa(FADERE)a ameninţat că va da Guvernul în judecată în legătură cu numărul de secţii de votare din afara ţării. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că nu îşi vor putea exprima dreptul de vot la referendum toţi românii din străinătate care vor dori.

Cei de la FADERE critică reducerea numărului secţiilor de votare în afara ţării, precizând că doar pentru Spania şi Italia acestea au fost reduse cu 80%.

"Este pentru prima dată în istoria postdecembristă când un Guvern al României reduce numărul secţiilor de votare în diaspora. Până acum numărul secţiilor de votare a crescut mereu în funcţie de numărul românilor din diaspora. Astfel, în anul 2004 erau 153 de secţii, la referendumul din mai 2007 au fost 186 de secţii, la parlamentarele din 2008 s-a ajuns la 221 secţii de votare, iar la alegerile din 2009 au fost 294 secţii de votare. Pentru referendumul din 29 iulie 2012, într-un mod inexplicabil şi fără nici o justificare, Guvernul a aprobat doar 141 secţii de votare pentru toată diaspora, mai puţine chiar decat în anul 2004", se arată într-un comunicat.

FADERE spune că din 2009 şi până acum numărul românilor din diaspora a crescut considerabil, iar în condiţii normale numărul secţiilor de votare ar trebui să crească şi nu să scadă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor