Românii cer azil în SUA susţinând că Putin invadează România

(Mark Wilson / Getty Images)

Tot mai mulţi români ajung la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, profitând de invazia Rusiei în Ucraina. Mai exact, românii încearcă să ceară azil susţinând că preşedintele rus Vladimir Putin le-a invadat ţara, pe lângă Ucraina, dezvăluie surse apropiate de Breitbart News.

Mai mulţi români, dar şi unii ruşi, folosesc graniţa sudică, au declarat sursele, cu speranţa că vor beneficia de aşa-numita politică catch and release a administraţiei Biden, care constă în practica de a primi solicitanţii de azil în comunităţile americane în timp ce aceştia aşteaptă să fie audiaţi în tribunalele ce se ocupă cu cazurile de imigrare.

"O familie de şase persoane s-a prezentat săptămâna trecută susţinând că Putin invadează România", a descris sursa pentru Breitbart News. "Se pare că sunt instruiţi. Au paşapoarte şi certificate de naştere, când, de obicei, migranţii nu au nimic din toate acestea la ei".

"Ei vor calea rapidă pentru imigraţie", a spus o altă sursă. Sursa a mai precizat că, cel puţin în ultimul an, din ce în ce mai mulţi români au sosit la graniţă.

Reprezentantul Darrell Issa (R-CA), care a condus o delegaţie republicană la graniţă în urmă cu câteva săptămâni, a declarat pentru Breitbart News că "în mod evident, nu există o teamă credibilă (de invazie n.r.) în România".

De asemenea, Wall Street Journal relatează că brazilienii încearcă să folosească reţeaua catch and release a lui Biden, creând "familii false" şi folosind copiii ca bilete de intrare în SUA.

"Copiii sunt o garanţie că poţi intra aici, este ca şi cum ar fi vize", a declarat o persoană care a trecut frontiera şi s-a reinstalat în Massachusetts.

Prin reţeaua catch and release a lui Biden au intrat populaţii străine în interiorul SUA, cu un număr mai mare decât populaţia multor oraşe americane importante.

Din februarie 2021 până în martie 2022, administraţia Biden a permis intrarea în SUA a peste 836.000 de persoane care au trecut frontiera, precum şi străini ilegali - o populaţie mai mare decât cea a statelor Dakota de Nord, Wyoming, Alaska şi Vermont.