România va găzdui anul viitor Campionatul Mondial de polo masculin FINA 20 şi U20

Federaţia Română de specialitate a anunţat prin preşedintele Alexandru Matei organizarea Campionatului Mondial de polo masculin FINA 20 şi Under 20 în România, competiţie programată în perioada 10-18 iunie 2023.
(Federaţia Română de Polo/facebook)

Campionatul Mondial de polo masculin FINA 20 şi U20 se va desfăşura în perioada 10 şi 18 iunie 2023 în România, a anunţat FRP.

"Îmi exprim bucuria că România va putea găzdui un eveniment de o asemenea anvergură, la care vor lua parte cele mai bune echipe naţionale din toată lumea. În urma dialogului intens şi a discuţiilor purtate în ultimele luni cu Federaţia Internaţională de Nataţie, am reuşit să demonstrăm că deţinem toate atuurile pentru a organiza la cele mai înalte standarde şi în cele mai bune condiţii un turneu de campionat mondial.

Ca fost poloist şi sportiv de performanţă sunt foarte mândru că în acest fel, sportul şi în special poloul românesc readuce în prim plan internaţional renumele României şi că putem arăta tuturor sportivilor care au îmbrăţişat această disciplină, de la copii, la juniori şi până la seniorii care practică acest sport, că România este în măsură să le ofere o perspectivă pentru viitor", a afirmat preşedintele FR Polo, Alexandru Matei.

"Federaţia Română de Polo a arătat un interes crescut FINA în ultima perioadă de a găzdui evenimente FINA, astfel că suntem foarte interesaţi să reîncepem o relaţie mult mai strânsă pentru evenimentele anului 2023 şi cele care vor urma. Prin această scrisoare, FINA acordă în mod oficial României dreptul de a organiza Campionatul Mondial de polo masculin Under 20, în perioada 10-18 iunie 2023.

Vreau să vă mulţumesc pentru toată activitatea pe care o faceţi pentru familia poloului. Suntem convinşi că toată comunitatea poloistică va fi pe mâini bune şi că vom avea o experienţă extraordinară atunci când vom concura în România", se menţionează în scrisoarea de confirmare a organizării de către România a Campionatului Mondial de polo masculin FINA 20 şi Under 20, trimisă de către Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) şi semnată de directorul executiv FINA, Brent J. Nowicki.

Alte detalii despre competiţie vor fi anunţate ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă.