România va achiziţiona obuziere K9 Thunder din Coreea de Sud, în valoare de 920 milioane USD

Obuziere autopropulsate K9 Thunder (wikipedia.org)
Redacţia
20.06.2024

România va cumpăra obuziere autopropulsate K9 din Coreea de Sud în valoare de 920 de milioane USD, în ceaa ce este considerată a fi cea mai mare achiziţie de armament din ultimii şapte ani, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Seul, potrivit Reuters.

Cei doi miniştri ai apărării, sud-coreanul Shin Won-sik şi Angel Tîlvăr, au anunaţat acordul în cadrul unei întâlniri pe care au avut-o în timpul vizitei lui Shin în ţara noastră.

Ei au fost de acord că, în contextul în care cooperarea militară dintre Rusia şi Coreea de Nord ameninţă securitatea Europei şi a Asiei, este necesară o cooperare strânsă cu comunitatea internaţională pentru a răspunde la această problemă.

În aprilie, liderii sud-coreean şi român au avut un summit şi s-au angajat să stimuleze cooperarea în domeniul industriei de apărare.

Decizia României de a achiziţiona obuziere K-9, aşa cum a făcut şi Polonia, va extinde ponderea industriei de apărare sud-coreene în Europa, a declarat miercuri Ministerul Apărării de la Seul.

Coreea de Sud depune eforturi pentru a se impune ca al patrulea mare exportator de arme din lume.

Shin urmează să se îndrepte spre Polonia pentru o călătorie de trei zile în cursul zilei de miercuri, unde se va întâlni cu ministrul polonez al Apărării şi viceprim-ministrul Wladyslaw Kosiniak-Kamysz şi va discuta despre cooperarea în domeniul apărării şi al industriei de armament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor