România liberă: Liviu Dragnea i-a dat lui Sebastian Ghiţă 46 milioane de euro din Cadastru

Abonate la contracte cu statul, firmele fondate de fostul deputat Sebastian Ghiţă, fost membru în comisia de control a SRI, au încasat 55 de milioane de euro de la Cadastru. 46 dintre acestea au intrat în conturi cu girul lui Dragnea.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Imperiul de firme IT fondate de Sebastian Ghiţă a devenit celebru prin multitudinea de contracte cu statul, inclusiv cu faimosul SRI. Dar nu băieţii cu ochi albaştri au fost cei ce au virat cei mai mulţi bani în conturile amicului lui Victor Ponta, ci Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Potrivit publicaţiei România Liberă, este vorba de aproape 55 milioane de euro. Din această sumă, 46 milioane de euro au fost încasate cu girul lui Liviu Dragnea pe când acesta din urmă era ministru al Dezvoltării Regionale

Banii pe care Ghiţă i-a luat de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) s-au dus în conturile firmelor Asesoft, Teamnet şi XOR-IT, toate deţinute într-un fel sau altul de fostul politician, până de curând. Sumele au fost destinate achiziţiei de programe informatice, mentenanţă, servere şi consumabile pentru ANCPI încă din 2007.

Ghiţă a început afacerile cu Cadastrul în 2007, tot atunci debutând, potrivit sursei citate, şi operaţiunile de vămuire, de către acesta, a contractelor IT scoase la licitaţie de instituţiile statului.

Astfel, potrivit DNA, patronii unor firme ar fi acceptat să-i plătească lui Ghiţă o „taxă de protecţie“ pentru a câştiga contractele sau pentru a-şi lua la timp banii de la stat.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne